Skip to content

1 Comment

 1. MA
  Jan 4, 2008 @ 14:08

  Svenska Seglarförbundet har börjat från grunden att skapa rekommenderade ungdomsklasser, det skall både finnas piska och morot för klubbarna. Piskan är att de klubbar som inte är “ungdomsvänliga” inte får bidrag. Moroten är att de klubbar som är ungdomsvänliga och satsar på de rekommenderade ungdomsbåtarna får bidrag (om de söker).
  Det krävs ett klassförbund, klassregler och en viss kritisk massa för att bli rekommenderad ungdomsklass.

  Detta innebär inte att man stänger ute nya klasser, men de får själva visa genom enträget arbete att de har tillräckligt på fötterna för att få stöd från SSF, det räcker inte med en ny fräck design för att platsa. Nationell och internationell standard vägs naturligtvis in i bilden!

  Kanske det vore en modell för andra klasser också? Jag menar att aktiva klasser med välskötta klassförbund som administrerar klassen på ett för seglingen optimalt sätt, blir rekommenderade klasser? Blir väl lite svårt att överföra till IRC, IMS, ORC, LYS.

  Tror dock att man skall premiera det som lockar flest och som ger mest för seglingens utveckling, hur man nu skall mäta det?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.