Skip to content

12 Comments

 1. Öresund regatta, Anders
  Jan 3, 2008 @ 23:14

  Du saknar Martin Strandberg och Mattias Almstedt som kom på 3e plats i Archipelago Raid. Sveriges vassaste flerskrovare i år.
  Kolla:
  http://sundetregatta.blogspot.com/2007/12/seglare-i-sundet-martin-strandberg.html

  Reply

 2. moralisten
  Jan 6, 2008 @ 13:54

  Hoppas inte Torbjörn vinner. Vore trist om han får priset då han är anklagad för att göra business med Putin. De pengar han har tjänat på grund av det finansierar löner till Coutts & co, vilka drar runt torbjörn på banan.

  Rösta på Hansen eller Myrgren.

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Jan 6, 2008 @ 16:47

  Blir hans insats sämre för att det skvallras om hans pengar?

  Har du synpunkter på sponsorerna för de andra seglarna? Eller hur Stenbeck tjänat sina pengar? Men jag antar att du kollat upp det :-)

  Reply

 4. Styret
  Jan 6, 2008 @ 17:25

  Heja Torbjörn. Dumt snack om hans pengar. Visserligen ganska nödvändiga för en sådan satsning men går inte med bara många pengar Ska till en del annat också.
  Bra gjort!

  Reply

 5. moralisten
  Jan 6, 2008 @ 17:46

  Peter,
  Eftersom hans pengar är den viktigaste delen av hans insats så är mitt svar JA, hans insats tycker jag blir sämre ifall han inte har håvat in pengarna på ett riktigt sätt (dock är han inte dömd än utan det är bara anklagelser).

  Om nu Putin tidigare satt olje-oligarker som tjänat för mkt eller haft för mkt makt i fängelse, för att sedan själv i skymundan skaffa sig privata oljepengar i miljardklassen genom att använda sig av det schweiziska bolaget Gunvor (delägt av vår Torbjörn som själv uppenbarligen gjort sig en hacka). Om då dessa pengar sedan finansierar båt + världens bästa/dyraste seglare i form av Coutts & co så tycker jag definitivt inte att de gjort en idrottslig prestation. Därmed ej värd att bli årets seglare. Men som sagt så är han ej dömd än och skall ju bedömas därefter.

  Reply

 6. Jocke_R
  Jan 6, 2008 @ 22:03

  Det krävs nog mer talang än att roffa åt sig en massa stålar och sedan slå en signal till Coutts…

  Reply

 7. Peter Gustafsson
  Jan 6, 2008 @ 22:29

  Jag antar att du inte tittar på internationell fotboll heller, då många lag finansieras av (ryska) oljepengar? Eller Americas Cup som finansieras av pengar som du inte heller vet var de kommer ifrån?

  Men vi behöver inte bekymra oss. Ingen på SSF skulle våga fatta ett sådant beslut i alla fall! Och jag tror inte heller Torbjörn förväntar sig några ovationer på hemmaplan. Att vara kung i Porto Cervo duger nog fint…

  Mitt stalltips är att Victory tar hem det :-)

  Reply

 8. Förälder
  Jan 6, 2008 @ 23:37

  Hej på er alla!

  Märks att det är en stor klyfta mellan juniorsegling och övrig segling, som förälder har jag under hösten följt debatten på juniorsegling.se. Där har seglarförbundet fått massiv kritik under det senaste året och speciellt under hösten.

  Mitt stalltips är att Victorychallenge vinner detta race som vanligt lär man rösta fram sina egna! vilket innebär en promenadseger för Göteborgarna i Americas Cup.

  Reply

 9. X
  Jan 6, 2008 @ 23:57

  ….Victory som är finansierat med Stenbecks pengar som förräntades ganska häftigt via hans något “tvivelaktiga” affärer i Ryssland och östeuropa……

  Reply

 10. Stefan
  Jan 7, 2008 @ 10:12

  Hej
  Vilka konstiga vägar diskussionerna tar bland oss seglare kan det ha en påverkan på marknadsföringsproblemen Peter diskutterar på annan plats här? Jag förstår förälders kommentar jag försökte känna vilka av de föreslagna namnen som kändes om förebilder. Efter en tid blev det Hansen % Co men ingen var klockren. Skulle under helgerna ta fram tre personer att bjuda på middag (fiktivt) och då blev det i segling Ellen McArthur, Paul Elvström och Niels Jeppesen. Bland dessa är det väl enbart Ellen som kan vara förebild för unga men det vore kul med några nya Svenska den som låg närmast var Pelle P och han är på vär mot bäst före datum.

  Gott nytt år
  Stefan

  Reply

 11. Hansen i topp (igen) | blur
  Jan 10, 2008 @ 22:31

  […] Rösta här… […]

  Reply

 12. Björn Hansen blev Årets seglare | blur
  Feb 20, 2008 @ 12:35

  […] blev årets seglare & Torbjörn Törnqvist blev bästa havskappseglare. Ganska mycket det ni förutsåg i omröstningen här. Björn Hansen, Gamla Stans YS, med besättning har blivit utsedd till Årets […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.