Skip to content

7 Comments

 1. Mr G
  Jan 16, 2008 @ 23:57

  Jag tror det är svårt att hinna med både en seriös OS satsning, sköta sin familj, sammarbeta med sina ev. sponsorer, samtidigt som man skall blogga på nätet. Det är ett jätte jobb att sköta sin blogg på ett bra sätt, eller hur Peter?
  Det är nog så att om man skall hålla sin hemsida proffsig och igång, så behöver man hjälp med detta om man inte är intr. av datorer och har mycket ledig tid, kanske något som SSF eller någon sponsor bör erbjuda/titta på. Tror att det är och kommer att bli mer nödvändigt att profilera sig på nätet om man skall få ihop medel till sin segling. Någon som har förslag på hur man skall gå till väga för att få hjälp med detta utan att det kostar en förmögenhet?

  Reply

 2. MA
  Jan 17, 2008 @ 00:48

  Svenska seglarförbundet har en person som jobbar 100% med media, hon heter Johanna Lundberg. Av någon anledning har man en mediapolicy som går ut på att alla “viktiga” nyheter skall publiceras i Segling. Jag tycker givetvis att SSF borde skapa en nyhetssida för varje seglare och uppdatera den väldigt frekvent. Även om Fredrik har svårt att skriva, så kan ju ett mediaproffs slå en signal och få ihop en rapport. Annars så tycker väl jag att den seglare som för det absolut största stödet av SSF och SOK borde ha ett större intresse att vara lite mer kommunikativ. Det kommer en dag när stjärnglansen flagnar.

  Reply

 3. Gunnar
  Jan 17, 2008 @ 13:06

  På Seilmagasinet.no er det en samling av blogger. Her er det mulig å ha en enkel blogg uten at man er avhengig av å oppdatere selv hele tiden, siden det er mange som bidrar: http://blogg.seilmagasinet.no/
  Man kan legge inn små og oppdaterte nyheter på sin egen blogg f.eks. ved hjelp av mobil med kamera.

  MVH
  Gunnar

  PS. Blur: Flott side :-)

  Reply

 4. Andreas i missmatch
  Jan 17, 2008 @ 21:01

  Först vill jag säga att för mig är han den enda riktigt stora svenska aktiva seglaren.. magnus holmberg o hansen i all ära som oxå är väldigt kompetenta. Men att vara världselit i Starbåt är stort.

  Jag tror att vill man bli populär och oxå enklare få sponsorer KAN det vara en fördel att relativt frekvent uppdatera hemsidan.
  Blog eller inte.
  Om man är så strukturerad som han sägs vara, skall man lägga in 10 min per gång 2 dagar i veckan för hemsideuppdatering i sin planeringskalender. Lejer han bort layoutförändringar på sidan vid ett par tillfällen / år så skulle det bli ett rejält lyft. Till en begränsad insats.
  Man får se hemsidan som en start upp sträcka. Dela upp dessa veckouppdateringar om 20 min i 2 områden. Uppdateringar om nyheter händelser mm ca 10 min. Samt andra 10minutraren skulle läggas på att färdigställa info som saknas.

  Dessutom även gasten bör ju kunna ha sina kommentarer på sidan. Sponsorerna skulle länka till sidan så skulle det snart bli besökare……..

  Jag som sponsor skulle nog vilja se att allmänheten kan följa träning, uppladdning osv inför ett VM eller OS. Regatta resultat , materialförändringar mm

  KOM IGEN Fredrik

  Reply

 5. Magnus
  Jan 17, 2008 @ 21:55

  Nu är de ju knappast så att freddie saknar medel, vare sig sponsormässigt eller pengar han drar in på sidogigg som VOR, segla med Pegasus osv. Att freddies hemsida inte är uppdaterad beror sannolikt på att han helt enkelt inte bryr sig och inte hans sponsorer eller privata uppdragsgivare heller.

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Jan 18, 2008 @ 22:28

  Han skulle ju kunna kolla med sin kompis/sponsor Philippe Kahn (Pegasus).

  Han behöver inte heller mer pengar eller sponsorer men bloggade ändå dagligen under Transpac (http://www.pegasus.com/log.htm). Då var man två man ombord på en Open 50! Då kan det inte vara svårt att ta 20 minuter på en flygplats.

  Men alla har ju olika prioriteringar.

  Reply

 7. Lars S
  Jan 19, 2008 @ 00:06

  Peter och flera andra, ni glömmer en sak! Alla har inte datorvana och koll på hur man gör! Visst vore det bra om seglarna utvecklade fina sidor och skötte dessa kontinuerligt. Tyvärr är det nog ett flertal av elitseglarna som inte har de nödvändiga kunskaperna om hur man gör… Att det tar 20 min i veckan att uppdatera sin sida på en flygplats för ett proffs på IT stämmer säkert, men för en amatör känns det nog oöverkomligt att ens lägga upp en sida…. Alla jobbar ju inte med IT och kan göra fantastiska sidor som du… Tror därför som MA ovan att SSF borde ta ett större ansvar för våra bästa seglare på denna front…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.