Skip to content

2 Comments

 1. Tor-Anders
  Feb 22, 2008 @ 18:19

  Det är bara att anpassa sig till verkligheten , det finns redan en uppsjö av olika klasser, o de flesta har vant sig att segla med olika båttyper, kvällseglingarna skulle väl inte fungera annars.
  Till Orust Inshore Race den 22 juni har vi redan 13 olika båttyper anmälda o det är bara februari ännu.
  Vi hoppas givetvis även att få med en större entypsklass , då ska vi gynna dem lite extra , prismässigt.
  Vår tanke är att år från år ändra sträckningen , längden m.m
  Det var bra att läsa ovanstående , kanske kan vi ta till oss lite av det.
  Allt för att få fler att kappsegla , seglar gör ju ofantligt många men kappsegling drar de sig för.
  Man kan ju tänka sig en mer komplicerad bana , slalom , navigatoriskt svår för de som vill o samtidigt en lätt för de övriga.

  Reply

 2. Lars S
  Feb 22, 2008 @ 18:46

  Är inte detta helt enkelt typiskt för vår tid. Folk vill ha specifika lösningar och gå sin egen väg. Massproduktionens tidevarv är förbi. På 30-talet köpte 10-tals miljoner människor en svart T-Ford. På 60- och 70-talen följde vi gemensamma moden och trender. Minns t ex hur alla hade jackor med amerikanska färger och Stenmarksmössor när man gick i grundskolan. Då gick det att sälja tusentals båtar av samma typ (Vegor, Viggar, Balader, etc).
  Idag är det annorlunda. Men man kan faktiskt ha kul i ett startfällt med 10-20 båtar också! Tror att det är dags att tänka om! En stor skillnad är dessutom att dagens båtar är dessto roligare att segla. Kanske går t o m utvecklingen mot att det som ger glädje inte är tävlingen utan seglingen. Titta t ex på brädseglingen i Sverige. Vi har idag något hundratal aktiva tävlingsseglare men mängder av utövare som tränar hårt och seglar mycket bara för att det är en härlig känsla och upplevelse i att segla….
  Shorthandseglingens framfart är ett annat exempel på att värderingarna ändras. Det är inte laget och den gemensamma utvecklingen som är viktigt för många utan den individuella prestationen och utvecklingen.
  Nya tider….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.