Skip to content

6 Comments

 1. MA
  Nov 3, 2008 @ 20:06

  Om man bortser från en stadig ström på 3 knop, seglingsrestrektioner och taskiga vindförhållanden så är det säkert rätt, men egentligen hur många tror ni söker er till en “ruffig” pir i Göteborgs hamn, mitt i juli månad, för att kolla på matchracing? Jag tror att “publiken” i Marstrand har dubbla agendor, fikakorg och middag på såsen, sen buss hem till Götet! För inte är de intresserade av Match Racing, för det är lika spännande som att se gräset växa!

  Reply

 2. Henke
  Nov 3, 2008 @ 20:21

  …eller som att kolla på färg som torkar. Hur gärna vi som seglar än vill, så kommer nog aldrig segling att bli en publiksport, mer än för de närmast sörjande.

  Reply

 3. Richard D.
  Nov 3, 2008 @ 23:34

  Njaä.. uppbyggda läktare så man får samma vinkel som på klipporna i Marstrand och en liten tajt bana omringad av dessa läktare.. Fast det får vara små båtar då.
  Man kan ju mixa med stora skärmar som visar fågelperspektiv så att man lätt kan följa position/placering och ta in ljudet från båtarna..
  Håller med om att det är svårt men det finns mer att göra innan handduken kastas in vad gäller pupliksportsaspekten tror jag.

  Reply

 4. Urban
  Nov 6, 2008 @ 20:20

  Henke.. Räknas inte 130 000 åskådare? Vad menar du med att segling inte är en publiksport?

  Reply

 5. Robert R
  Nov 8, 2008 @ 12:13

  Det är väl bra att eventet ligger utanför staden, som inte klarar av vardagstrafiken, inte ens på sommaren, som det är i dagsläget!

  Reply

 6. MA
  Nov 8, 2008 @ 12:43

  Urban

  När såg du 130 000 genuint intresserade åskådare på Marstrand sist? Det är möjligtvis några tusen som då och då, vid soligt och varmt väder sätter sig på klipporna för att få lite sol på sig, en eftermiddagstur med någon timme på klipporna. Om de vore intresserade av Match Racing varför är det då så klent intresse när det arrangeras på andra platser, eller med dåligt väder?
  Det är bara marknadskrafterna och turistbyrån i Kungälvs kommun som påstår att det har varit 130 000 åskådare. Det har aldrig bekräftats av någon kontollerad källa. Allt är till för att locka sponsorer och media! Det är en myt – inget annat!
  Men även om det är tusen åskådare så är det fantastiskt för segelsporten.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.