One of a Kind 1985

Det har ju varit önskemål om fler vanliga båtar och mer mer retro.

Vad kan då passa bättre än en hederlig gammal “One of a Kind” (här finns den som pdf). För er som inte minns så var det en tävling/båttest där Curt Gelin och Båtnytt ställde ett antal båtar mot varandra.

Eftersom så klart var bra marknadsföring, så laddade varven och återförsäljarna på med de bästa seglare de kunde hitta. I just den här upplagan såg vi Jörgen Boisen-Möller, Henrik Söderlund, Jens Christensson, Ib Ussing Andersen, Stefan Winberg, Arved von Gruenewaldt, Henrik Lundberg, Claes Hiersemann och massor av andra rock-stars (och Blur-läsare).

1985 var båtarna 806, Albin Alpha, Aphrodite 29, Banner 28, Colina L29, Cumulus, Dragonfly, Drake, Fenix, First 28, H-båt, Mamba 29, Nya NF, NF Botnia, Ohlson 8:8, Omega 28, RJ 85, Shipman 28, Sunwind 27, Vega och Wasa 270.

Här finns alla fartjämförelser (pdf).

Får vi höra alla gamla skrönor nu då!