Skip to content

35 Comments

 1. Patrick L
  Jan 3, 2009 @ 11:26

  Sökrutan är borta. Den tycker jag var bra!

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Jan 3, 2009 @ 11:30

  Fixat. Och god fortsättning Patrick!

  Reply

 3. Patrick L
  Jan 3, 2009 @ 11:31

  God fortsättning själv! Skall bli spännande att se vilka förändringar som dyker upp!

  Reply

 4. Börje Borg
  Jan 3, 2009 @ 11:53

  Hej,

  Om det nya utseendet kommer innebära en massa reklam och banners kommer jag att sluta läsa din blog.

  Tycker det skulle förstöra det genuina i bloggen som gör den intressant att läsa och besöka. Med reklam tenderar bloggens existens vara baserat på ett kommersiellt intresse och inte ett genuint intresse för segling.

  /Börje

  Reply

 5. Sebastian
  Jan 3, 2009 @ 12:21

  Hej

  Jag tycker bloggen är ovanligt smidig och alla funktioner glider felfritt. Jag läser med Firefox senaste och är toknöjd.

  Måste säga att jag inte håller med Börje ang reklam, själv tycker jag att det skulle vara tråkigt med banners och dylikt eftersom din blogg är så ren och snygg, men det skulle på intet sätt få mig att sluta dyka in här titt som tätt.

  :-J Seb

  Reply

 6. Joachim
  Jan 3, 2009 @ 13:09

  Klart Peter skall ha en möjlighet att få in några kulor för allt det arbete han lägger ner. Kör på med reklam om det sker utan att sinka och försämra läsbarheten.

  Reply

 7. Erik B
  Jan 3, 2009 @ 14:48

  Om hälften av de 120.000 årsbesökarna skulle lägga en tia skulle det räcka till en halvtidstjänst på Blur. Jag skulle hellre lägga två tior (eller kanske tre…) per år om jag slipper reklamen ;-)

  Reply

 8. Anders R
  Jan 3, 2009 @ 15:02

  Fint att ni hotar med att sluta läsa bloggen ifall det kommer en massa reklam, vilket det inte nämnts ett ord om?

  Reply

 9. Danne
  Jan 3, 2009 @ 15:16

  RSS-feeden är verkligen helt fantastisk med alla bilder! 70% av gångerna tar jag del av Blur via rss-feeden till min iPhone, och 30% går jag in på traditionellt vis via datorn.
  Så där får du antagligen ett antal ytterligare besök till Blur som inte kommer med i din statistik(?).

  Och på tal om det här med tidningen Segling vs Bloggar så har jag också lagt ner Segling. Man följer allt mycket bättre och snabbare via Blur. Mer bilder, intressantare läsning och snabbare uppdaterat!

  Sug åt dig av all beröm Peter, du är seglingens viktigaste mediaperson i Sverige just nu enligt mig! :-)

  /Daniel

  Reply

 10. Sillstryparn
  Jan 3, 2009 @ 15:22

  Reklamen stör inte mig, så länge brödtexten inte är “köpt” av annonsörerna.
  Viktigast är att bibehålla ett levande forum där man fritt kan kommentera artiklarna.
  Skulle man kunna tänka sig ett forum, a la Sailing Anarchy, där man kan ha fria diskussioner?

  Reply

 11. Patrick L
  Jan 3, 2009 @ 15:32

  Intressant teknikdeklaration! Har du custat någon mall eller kör du en befintlig mall rakt av? Hur mycket arbete är det med det? Jag kör på WordPress men där kan man inte köra alla videoplayers m.m. eftersom man inte får använda egna object-taggar. Funderar därför på en egen installation så småningom.

  Reply

 12. Joachim
  Jan 3, 2009 @ 16:21

  Till Patrick L:

  Har Du kollat binero.se och vad de tillåter? så vitt jag vet är de liberala i vad man kan/får göra i sin installation. Håller på att sätta upp en egen sajt där men har inte så mycket koll ännu.

  Reply

 13. Patrick L
  Jan 3, 2009 @ 16:44

  Tack för tipset men det är inte webbhotellet i sig som är problemet. WordPress.com är en tjänst där man inte behöver göra en egen installation av WordPressverktyget på ett webbhotell utan använder en färdig setup. Det är i denna setup man är begränsad vad gäller plugins m.m. En egen WP-installation fungerar säkert utmärkt oavsett om man kör på binero eller något annat webbhotell.

  Reply

 14. Peter Gustafsson
  Jan 3, 2009 @ 16:57

  Patrick, det är mallarna som blir det stora problemet (i alla fall tidsmässigt). Det finns ju ganska många färdiga, både gratis och kommersiella, men ingen uppfyller ju de krav man ställer…

  Jag modifierade den här mallen rejält, och när den nu skall uppgraderas så måste man göra det igen… eller byta till någon annan som man då får anpassa. Antingen tar man hjälp vilket kostar pengar, eller så lägger man tid på att förstå css och php (tid som jag hade tänkt att lägga på metrologi, strategi och annan seglingsteori).

  Gällande banners och annat som sabbar sajten så slipper ni det under överskådlig framtid. Det kan hända saker, men så kommer det att ske på ett snyggare sätt som inte går ut över utseende eller speed – precis som på båten, snyggt och snabbt utan massa loggor :-)

  Reply

 15. SOFIA
  Jan 3, 2009 @ 19:03

  På något sätt känns det som du skulle ha ersättning för all den tid du lägger ner och som kommer alla oss tillgodo.
  Reklam kan bli ( för ) mycket men Banners med sponsring ( Telia,Svenska Sjö,J-Boats,Puma,Båtnytt etc. ) kan kanske bli en sak.
  En läsavgift/medlemsavgift kan vara en annan.
  Det löser du säkert på ett bra sätt.
  God fortsättning.

  Reply

 16. SK95SWE8
  Jan 3, 2009 @ 22:31

  Peter en hundring om året i premunation är inte för mycket begärt för din nedlagda tid. Ett stort tack för en intresant blogg.

  Reply

 17. SK95SWE8
  Jan 3, 2009 @ 22:33

  Eller reklam stör inte om man gör det smakfullt inte som på Reggatta : )

  Reply

 18. Pär B
  Jan 4, 2009 @ 18:04

  Dina videos syns fortfarande inte i Firefox 3, varken på Vista eller XP, det är egentligen ett problem för Firefox 3 som av någon underlig anledning verkar behöva “embed” taggen för att visa innbäddade “object”, det märkliga är att de inte fått ordning på detta ännu,
  så det blir till att nergradera till FF2 ännu en gång.

  Reply

 19. patsv
  Jan 4, 2009 @ 18:09

  Hej Peter, försökte läsa din blogg i mobilen under vistelsen i alperna. Funkar fast det är vääldigt mycket att ladda, har inte vågat kolla räkningen ännu.
  Tror du att det går att fixa så att det inte är så mycket att ladda?
  God fortsättning.

  Reply

 20. Peter Gustafsson
  Jan 4, 2009 @ 18:41

  Pär, Firefox 3 kör jag och många andra, så det borde inte vara nåt problem (som man brukar säga på supporten). Jag har ju både YouTube, RegattaTV och en del andra flashvarianter. Funkar ingen för dig? Kan det i så fall vara flash som är problemet?

  patsv, jag tittar på olika sätt så man kan läsa bloggen mobilt. Tills dess kan det vara läge på att titta på RSS där man får alla inläggen separat. Jag skall skriva en guide nån dag för alla som har bättre saker för sig än att sätta sig in i RSS.

  Reply

 21. Pär B
  Jan 4, 2009 @ 21:59

  Peter: Det har inget med flash att göra, det är html-koden den inte klarar av, jag trodde det här gällde alla FF3:or, men det är uppenbarligen bara mina, väldigt mystiskt, det funkar i alla andra webbläsare inkl. tidigare FF … det är inget fel på din viper-plugin eller något annat, det är (mina)FF3 som är löjliga och behöver för att fatta.

  Reply

 22. Pär B
  Jan 4, 2009 @ 22:04

  behöver för att fatta

  Reply

 23. Pär B
  Jan 4, 2009 @ 22:06

  Jag försöker igen.
  behöver “embed” för att fatta

  Reply

 24. Danne
  Jan 4, 2009 @ 23:12

  Pär B: Låter konstigt. Testa att uppdatera din Flashplugin till att börja med. Kanske även avinstallera och installera Flashpluginen på nytt om det inte hjälper.

  Reply

 25. Leino
  Jan 4, 2009 @ 23:37

  patsv, jag har ställt in min mobil att bara ladda ner text. Bild o video får vänta tills jag kommer hem.

  Reply

 26. Pär B
  Jan 5, 2009 @ 07:41

  Danne: Det har inget med Flashpluginen att göra, problemet är att mina Firefoxar inte förstår “object-taggen” vilket inte gör det mindre konstigt, snarare tvärtom. En sak är dock säker, det är en Firefox-bug och inget annat, även om den bara uppträder hos mig.

  Reply

 27. Spirit
  Jan 5, 2009 @ 11:15

  Peter, jag som många andra uppskattar verkligen Din blog och avsaknad av reklam. Den erfarenhet jag samlat på mig (grundare av Internetbutiken Discshop) visar att även om många av oss mer än gärna skulle betala 100 kr/år för Din blog så kommer Du att tappa merparten av Din trafik med en prenumeration/inloggningsförfarande. Mitt förslag är i stället att Du öppnar för frivilliga bidrag som vi kan sätta in på ett pg/bg-konto.

  Reply

 28. Stefan Blom
  Jan 5, 2009 @ 11:33

  Kan ej Firefox men jag kan hålla med PerB om att det kan vara Firefox det är fel på. Ett annat exempel är mellan Safari/Firefox och Explorer om man ser på när de löser upp Embedded koderna. Safari/Firefox klarar av att läsa och spela upp “brutna” koder, koder med return radmatningar i, medan Explorer klarar inte detta. Det är det som hänt när http://www.seilas.no embeddar in våra filmer på deras sida. Seilas har lagt till radmatningar i koden och det ställer alltså till med problem för Exploreranvändarna.

  Vad jag vill säga att det kan vara browsern det är knas med…:-)

  // Stefan Blom

  Reply

 29. Johan S
  Jan 5, 2009 @ 13:43

  Flera dagar i rad har en mängd RSS-inlägg blivit markerade som olästa igen, dvs innehållet i dom har ändrats på något sätt. Kanske skruvar du på något i RSS-flödet, eller kanske är det något som felaktigt ändras kontinuerligt i RSS-inläggen?

  Och för den som vill ha en snabbintroduktion till RSS är denna video oslagbar: http://www.commoncraft.com/rss_plain_english

  Reply

 30. Pär B
  Jan 5, 2009 @ 19:21

  Videogåtan är löst, det var tillägget adblock och FF3 som var en dålig kombination, nu är adblock ersatt av adblock plus och det funkar alldeles utmärkt, livet kan nu glatt gå vidare.

  Reply

 31. Markus
  Jan 5, 2009 @ 20:06

  Jag har haft samma problem som Johan S (använder NetNewsWire).

  Reply

 32. Peter Gustafsson
  Jan 5, 2009 @ 20:10

  OK, rss-flödet ser ok ut och det är inga problem i de läsare jag har kollat. Men en massa gamla poster uppgraderas efterhand, men det skall inte påverka flödet. Håll koll på om detta fortsätter…

  Reply

 33. Johan S
  Jan 5, 2009 @ 21:35

  @Peter G: Jo om gamla poster uppgraderas efter hand så visas dom som olästa igen (åtminstone i Netnewswire som jag också använder) så det kanske förklarar saken.

  Reply

 34. Olof
  Jan 6, 2009 @ 12:26

  Peter, en sak som dykt upp och som är lite irriterande för oss som läser din blogg i en rss-läsare är länktipsen som ligger i numera varje inlägg (se nedan). Skulle gärna se att de inte dyker upp i varje inlägg, delar av dem finns i högerspalten när man går in på din blogg.

  Kolla också in dessa inlägg:

  Ragata – The Dark Side of regatta.nu
  Racekalender
  Wrap Up 2007 | bloggen
  Freddie?
  MeetingSpot

  Reply

 35. Peter Gustafsson
  Jan 6, 2009 @ 12:44

  Nu finns förslagen på “relaterade inlägg” bara under respektive post, men inte i RSS-flödet.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.