J/80 i Björlanda

j80-1.jpg
Verkar ha blivit lite fart på J/80-seglarna på västkusten. Eller i alla fall i Björlanda där de nu verkar ha passerat X-99 som aktivaste entypsklass. Vi får se vad de går för när vi åker upp dit på Söndag för att segla Oset Race.

Lennart Janson har inför säsongen 2009 organiserat J/80-seglandet på västkusten. Vi är i nuläget sju båtar som tränar och deltar i kappseglingar. Helgen 2:a – 3:e maj så hade vi träningshelg i Björlanda Kile. Vi övade manövrar på kort bana med grindstart. Båtarna 16, 200, 311, 312, 329, 396 & 632 deltog. Lennart Janson m.fl. ställde upp med sina kunskaper, samt med bojar och start-båt.

Under våren/sommaren så kommer flertalet av oss att segla Oset Race och en del torsdagsseglingar i Björlanda Kile, Hermanö Runt samt Tjörn Runt. För dem som vill vara med, antingen som gast på någon av båtarna eller med egen båt, så går det bra att kontakt mig på henrik.holm@me.com.

j80-3.jpg

j80-2.jpg