Skip to content

6 Comments

 1. Clifford
  Jul 13, 2009 @ 19:26

  Båtarna byggs på samma varv som byggt Hoeks egna och tanken är att hålla Megayacht Quality. Det går även att få sin Marstrand Yacht i lite “Wallynanostuk”. Fint litet kontor finns på Marstrand.

  Reply

 2. Micke
  Jul 13, 2009 @ 21:44

  Var det inte Peter som sålde Enter 360, baserad på gamla diva båtar?

  Reply

 3. tool
  Jul 13, 2009 @ 22:43

  Det stämmer. Jag köpte en av honom i 1999. Tror jag avstår från att kommentera ytterligare här på Blur.

  Reply

 4. Micke
  Jul 14, 2009 @ 07:20

  tool,
  Kan förstå det. Har du kvar den?
  Såg några av dem där det hade hänt en del intressanta saker. Någon som vet hur många som byggdes?

  Reply

 5. tool
  Jul 14, 2009 @ 09:45

  Micke,
  Peter uttalade att hade sålts ett 30 tals båtar. Jag tror inte det var så många. Det finns 2 i Norge, minst 3 i Sverige. En gresk charterfirma köpte också ett par och så finns det några i Holland och möjligen några i Tyskland.
  Jag sålde min 2005. När jag bestämde mig för just den båten var mitt fokus aktiv tursegling. Sedan blev jag mer och mer biten av kappseglingsbacillen, och då insåg jag att Entern helt enkelt inte var byggd för det.
  Divan hadde ju backstag och Entern en modernare rigg med svepta spridare, typ 9/10 rigg. Problemet, som tyvärr ingen hadde tänkt på, var att bottenkonstruktionen inte var dimensionerad till det kompressionstryck som uppstår när man spänner upp en modern rigg. Båten gick ihop, däcket lyfte sig vid röstjärnen och jeg fick en extra bulb framför kölen. Och fortfarande sag i förstaget. Backstag hadde antagligen löst problemet. Jag fräste ned bottenstockarna 10mm och laminerade in nya tvärgående mattor för att ta upp och fördela en del av trycket och det hjälpte mycket.
  Innerlinern fick också lamineras om mot skrovet då den verkade hänga ihop enbart med topcoat.
  Men jag trivdes väldigt bra med båten ocj nästa ägare var väldigt nöjd med köpet. Vi är fortfaranda vänner…..
  Bild på min båt längst ned på denna sida:http://www.diva35.com/2nd_index.html

  För 10 år sedan hadde den varit “Sweet” ???

  Reply

 6. schvidja
  Jul 15, 2009 @ 13:27

  Jag tycker fortfarande den är sweet. Men enter 360 har väl fått ett fortsatt liv i basic 37 samt att den produceras i kambodja av ett luleåfäretag som heter APC composite och de nya båtarna heter sweline 371. Själv skulle jag dock föredra basicen före sweline då den har en mycket trevligare inredning. Men jag är rätt nöjd med divan.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.