Skip to content

4 Comments

 1. silverminken
  Jul 27, 2009 @ 09:44

  Heller 5 enn 7 ville jeg sagt (fra trimmerens posisjon) – når ting skal gjøres fort er det enklere å tighte til i låsen raskt og sikkert? Mange har sikkert opplevd en for “løs” klem fordi man ikke har feste hele veien rundt?

  Reply

 2. Svenne
  Jul 27, 2009 @ 14:18

  har aldrig gillat Selftailingvinschar, kanske bra för en ensamseglare men i övrigt kass. Hur har de på AC båtarna ?

  mvh

  Svenne

  Reply

 3. Johan
  Jul 27, 2009 @ 16:50

  En rejäl vanlig vinsch plus harkenråtta är snabbast. Selftailing = Cruisingvinsch.

  Reply

 4. Erik Barkefors
  Jul 27, 2009 @ 21:10

  När jag använder en ST vill jag först dra hem slacket för hand, sen lägga på ett eller två varv till innan jag lägger runt toppen. För mig verkar det vettigast att ha armen pekande rakt mot sig. Då är den inte i vägen när jag drar manuellt och jag “hittar” den direkt när jag ska lägga upp på toppen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.