Årets Eldsjäl 2009

aretseldsjal2009_540px.jpg
Idag var jag på Västkustens Seglarförbunds årsmöte för att hämta vårt andrapris i LYS-cupen. Men jag fick något mycket finare med mig hem – ett nyinstiftat vandringspris för årets eldsjäl!!!

Västkustens Seglarförbunds styrelse har utsett

Peter Gustavsson
till Arets Eldsjäl 2009

nyinstiftat vandringspris av Stenungsunds SS

Peter Gustavsson har med sin hemsida BLUR lyckats att öka intresset för kölbåtssegling under de senaste åren. Man kan direkt se att inläggen på hemsidan har bidragit till ökat deltagarantal på Bohusracet, Hermanö runt, Pater Noster Race m.fL

Han har lyckats att få alla vi seglingsintresserade att föra en balanserad diskussion kring kappsegling i all dess form. Sidan hålls uppdaterad med nya artiklar, ofta flera gånger om dagen.

Dessutom har Peter nu dragit igång en ägarträff med ett 30-tal seglare för att planera och engagera i 2010 års seglingar för större segelbåtar på västkusten.

Att Peter förutom detta hinner med att segla på hög nivå själv är för många en gåta.

Vi hoppas att Peter fortsätter med det fina jobb han gör för seglingssporten i Sverige och är alla eniga om att Peter Gustavsson är årets Eldsjäl 2009!

Jag är så klart mycket hedrad, och hoppas att jag kan fortsätta att göra skillnad tillsammans med er. Eller måste man sluta nu när man har fått erkännande av etablissemanget?