Västkustkalendern 2020 + hur organisera storbåtsseglingen?

Här hittar ni årets Västkustkalender. 

Massor av snygga bilder från Marstrand Big Boat tagna av Anna Bergkvist. Och några offhorebilder från oss har slunkit med. 

Racen i West Side Cup är som vanligt:

  • 16 maj – Stora Oset, Björlanda Kile
  • 29-31 maj – Big Boat Race, Marstrand
  • 6 juni – Pater Noster, Tjörns SS/StSS
  • 4-5 juli- GBG Open Sea Race, GQSS
  • 1 aug – Hermanö Runt, Hälleviksstrand
  • 15 aug – Tjörn Runt, Stenungsund 
  • 12 sept – Sista Chansen, Björlanda Kile

Jag har ju tappat bollen lite när det gäller att samla ägarna.

Jag gjorde det 2009 första gången, och då kändes det som att det fanns många gemensamma frågor att ta iu då. Några år senare var det detta forum som initierade Big Boat Race, och genom åren så har även andra frågor dryftats. Ett exempel var shorthandedseglingen,som mynnade ut i Fjällmans cup. Superkul.

Vi har också haft en informell prisutdelning.

När jag själv inte seglar här, känns det inte lika uppenbart att jag skall driva detta forum. Eller om formatet kanske bör ändras?Samtidigt ordnar bl.a. Svenska Havskappseglingsförbundet träffar för samma målgrupp, och då kanska man kan hitta gemensamma agendor i det?

Kort sagt, dags att lämna över stafettpinnen efter 10 år😃

En av de idéer som har varit uppe är att ordna ett riktigt sjuhelsickes kalas under vinterhalvåret, en “seglarbal” där vi delar ut alla priser och hyllar de som har gjort något bra under säsongen. Och hänger med besättningar och respektive. Har vi några som vill dra i det, så bidrar jag gärna med kommunikationskanalen.

Tankar & idéer?