Skip to content

5 Comments

 1. Federico Garofalo
  Feb 3, 2020 @ 22:20

  Peter, jag utnyttjar inlägget för en liten parentes. Finns det någon anledning för att behålla en begränsning för srs över 1.000? Jag förstår att man vill öka antal större/snabbare båtar, men behöver man minska antal mindre/långsammare båtar? Vi hade gärna varit med, men tyvärr når inte båten
  srs 1, trots att den uppfyller cat 3 krav, och suget att vara med finns, dessutom shorthanded.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Feb 3, 2020 @ 22:24

   Du tänker på Big Boat i Marstrand eller West Side Cup?

   För shorthandedcupen finns ingen nedre gräns, inte heller i Liros SRS-cuper.

   Det vi upptäckte var att de större båtarna inte hade något problem att ta sig till race i de olika SRS-cuperna sålänge det kom andraliknande båtar dit. Då valde vi att i WestSide Cupå välja ut ett antal arr där också arrangören kunde se till att det funkade bra för de lite större/snabbare båtarna.

   Mindre båtar, eller shorthandedbåtarna har generellt svårare att transportera, och därför ser vi också fler race på samma helg, för att de i Kullavikinte orkar ta sig till Björlanda 😃 Även här försöker ju Carl Fjällman hjälpa seglarna att prioritera vissa race-då det blir roligare om alla är med.

   Tänker du på Göteborg Open Sea Race, så kanske man kan ta en diskussion med GQSS.

   Reply

   • Federico Garofalo
    Feb 3, 2020 @ 22:31

    Jag tänker på West Side Cup där både MBBR och GOR har srs begränsning. Jag köper att Big Boat har ett sådant krav, det heter ju Big Boat :) men varför GOR och då hela cupen?

    Reply

 2. Peter Gustafsson
  Feb 3, 2020 @ 22:44

  Cupens nedre gräns beror som sagt på att de större båtarna hade ett annat önskemål än de mindre, som inte var lika rörliga på kusten. Och det hade varit skumt att ha olika gränser på cupen och de ingående racen 😃

  GOR har haft en nedre gräns av tidsskäl. Jag fick inte vara med med Novan, så vi mätte in med en reacher som vi sedan lämnade i land för att få upp LYS-talet… Sedan bröt viändå efter en hel dag i stiltje vid Fladen…

  Reply

  • Federico Garofalo
   Feb 3, 2020 @ 23:23

   Det är kanske det jag ska göra nästa år för att kunna anmäla mig till GOR :) då blir man ännu mer taggad att segla ännu bättre!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.