Skip to content

1 Comment

 1. Olle
  Dec 25, 2009 @ 09:41

  Va då yngre bronsåldern? Detta är ju till och men efter att Eric Tabaly skrev “Pen Duick vinner” om OSATRvinsten 1964 :=). Det är ju lätt att garva åt denna film men Eric Tabaly (3.10 min) är utan tvekan den tuffaste seglaren genom tiderna. När han vann OSTAR 1972 seglade han en 70 fots båt själv som normalt seglades av 10-12 man.
  Filmerna är riktig seglingshistoria. Jag kan inte franska men jag tror filmen med Erik är från en transportsegling till en båtmässa av England runtvinnaren 1966,
  Toria. Hade han inte gjort denna segling kanske han inte byggt Pen Duick IV. Ingen Pen Duick IV, ingen vinst för Alain Colas i OSTAR 1972 och allt intresse för havskappsegling i flerskovsbåtar i frankrike.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.