Skip to content

3 Comments

 1. Carl-Johan Callin
  Apr 9, 2010 @ 21:22

  Kul initiativ!

  Reply

 2. MiniMe
  Apr 10, 2010 @ 00:53

  det ärbra med sådana initiativ men det är inte bra att man inte koppla på någon till SSF ansluten förening.
  Under 90-talet kördes i vår stad stans största kappsegling med upp till 100 anmälda båtar. Seglingen var en företagsjippo men som arrangerades i samarbete med en till SSF ansluten klubb. KSR, SRS redskapsregler mm är inte gratis.
  Jag misstänker dock att initiativtagare är i någon form klubbmedlemmar och då bli mindre förståligt att inte ha klubben eller klubbarna med…

  Reply

 3. Sims
  Apr 10, 2010 @ 02:59

  I Australien är det väldigt vanligt att det finns “sociala tillfällen” (vanl. en dag i veckan) då man har möjlighet att prova på nya sporter under lättsamma former. Så även med segling.
  Varje torsdagkväll under sommarsäsongen är det race där den sociala gemenskapen är överställd seglingen. Spinnacker är inte tillåtet för att bla undvika trassel med oerfarna besättningar och det är jaktstart för att minska antalet båtar på linjen vid starten. Tanken med jaktstarten är även att få alla i mål någorlunda samtidigt så att alla kan samlas i klubb-baren för några öl och lite käk när seglingen är avslutad. Båtarna brukar vara fyllda till brädden med så väl familjemedlemmar, kompisar och arbetskamrater som med ordinarie racebesättning. Vanligen är det mellan 40-70 båtar med och det finns allt från små trailerbara segelbåtar till TP52:or.
  Visserligen får man protestera, men det är underförstått att man inte ska göra det. Personer som protesterar, seglar tufft och utnyttjar knepen att få andra ur kurs under dessa seglingar ses lite som störande element i klubben.
  Seglingarna är arrangerade av klubben. Det är tidtagning och man utser segrare i de olika klasserna vid varje race, samt totalsegrare vid slutet av säsongen. Båtar som vinner en tävling får höjt handikapp till nästa race och får mao en senare starttid.

  Något för din klubb?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.