Sweet… Tofinou 12

Tofi_6.jpg
Stefan Blom stressar runt på mässan i Düsseldorf, och så klart får ni koll på vad som händer nästan direkt. Nyss hittade han Tofinou 12 där Philippe Starck har varit framme. Kommer tydligen en till Sverige…

Välkommen till Göteborgs vackra skärgård
 
Tofinous senaste produkt är deras 12 meters dagseglare. Man kan i och för sej även använda båten till längre turer då all bekvämlighet finns. Vi som kommer från västkusten kommer att kunna få se ett av exemplaren kommande säsong då varvet skvallrade om att ett exemplar är såld till en göteborgare och har en beräknad leveranstid i mars. Efter lite dividerande med säljchefen så välkomnades jag ombord. I början var han tveksam till var materialet skulle publiceras men när jag nämnde BLUR så sken han upp.
 
Båten är ett ”hight-end” bygge med mycket inslag av kolfiber, rostfritt blandat med gammat hederligt trä där 12 lager lack har applicerats. Andra fräcka saker är kolfibermast, B&G system, inombordare samt självskotande vinschar. Båten lär väcka stor uppmärksamhet i vår västsvenska skärgård när den anländer. Blir en fin krydda på flottan i väst. Coolt!

Tofi_1.jpg

Tofi_2.jpg

Tofi_3.jpg

Tofi_4.jpg

Tofi_5.jpg

Tofi_7.jpg

Tofi_8.jpg

Tofi_9.jpg