Sweet… Dinamica 35

Dyn1.jpg

Precis vid ena ingången till en av segelbåtshallarna stod en intressant båt, om man gillar dagseglare, design och tekniska lösningar. I storts sätt allt som går att dölja genom nedsänkningar hade implementerats och det ”cleana” var genomgående utifrån sett. Tog man sej ner inuti båten så var det istället ”race” som slog igenom. Den kanske fräckaste tekniska lösningen var kölhissen som sköttes genom hydralik vilken sköttes genom antingen en elpump eller en fotpump beroende på vilket man valde vid beställning. Det finns även en version med fast köl för den som föredrar det.
 
Självklart är dessa båtar ögongodis men jag kan inte undvika att fundera på när det skall bli populärt med dagseglare här i Sverige som i övriga Europa? En annan tanke som slog mej är att tillverkaren inte erbjuder kolfibermast, inte om man läser prospektet försäljningsbroschyren i alla fall. Aluminiummasten är dock svart så det ser PK ut inom dagseglarnas kapplöpning om vem som kan bygga snyggast, lättast, cleanast samt kanske ibland också dyrast J
 
Som motoralternativ kan man välja mellan traditionell inombordsdiesel eller bensin, utombordare samt en elmotor. Det går också att stoppa in lite annat smått och gott som tex vattentoalett och till det en septiktank istället för potta-purri (elller vad det nu heter). Man har också möjlighet att välja sina favorit märken på tampar, däcksbeslag, vinschar och liknande.
 
Tekniks data:
Löa: 9,40m
Lwl: 9,35m
Djup: 210 med nersänkt köl och 1,60 med uppfälld
Vikt: 2200kg
Ballast: 1170kg
Ballasti procent: 53%
Krysställ: 55.50 m2
Gennaker: 36,00 m2
Code 0 55%: 19,00 m2
Code 0 75%: 78,50 m2
 
Pris: Vet ej då assistenten inte fick diskutera pris utand et var ägaren själv som skulle göra detta. Då han hade fullt upp med potentiella så blev det aldrig av att vi började pratas vid. Kanske kan man hitta något på deras hemsida www.dinamicayachts.com
 
// Stefan

din9.jpg

din5.jpg


din2.jpg

din3.jpg

din4.jpg

din6.jpg

din7.jpg

din8.jpg

din10.jpg

din11.jpg

din12.jpg

din13.jpg

din14.jpg