Utan mast blir det ingen segling


Björn Hansen och hans team seglar numera som Mekonomen Sailing Team. Kul med en rejäl sponsor och jag hoppas dealen är sjysst. Dessutom vet Hansen hur man skapar rubriker.

Igår söndag kom vi fram till Marseille och var ute och seglade i ca tre timmar. Det var mellan 2-6 m/sek vind och perfekt väder. Idag måndag har vi kört två träningspass i mer vind. Det har blåst mellan 10-15 m/sek och var mycket action. I en pre start med Bruni så gick vår mast i två delar vid spridarna. Ingen skadades på varken vår båt eller på Brunis båt som bara vara några meter ner i lä. Vi lyckades med hjälp av nödrigg och lite support från vår portugisiska vän Mourinho komma in till hamnen. Där bytte vi båt och kunde sedan fortsätta att köra några riktigt bra träningsmatcher mot Radich.