Skip to content

8 Comments

 1. Jesper
  Jul 27, 2011 @ 11:29

  GKSS hamnen, brygga C på nocken! Välkomna ;-)

  Reply

 2. Clifford
  Jul 27, 2011 @ 17:54

  Var nyss och kollade in den ( då låg den på D-bryggan, rätt ut från “Tornet”). Kan verkligen rek en titt. Härligt med en så konsekvent genomförd båt, måste vara fantastiskt att ratta den ute på det stora havet.

  Reply

 3. schvidja
  Jul 29, 2011 @ 09:51

  Jag såg den i Sandhamn på GR och jag håller med, den ser riktigt rå ut, tittar man nära så slås jag av att det verkar rätt svårt att få friborden släta när man svetsar al. Hur gör de som har släta fribord, spacklar de eller finns det olika metoder.

  Reply

  • Clifford
   Jul 29, 2011 @ 10:18

   Om man skall ha lackerade fribord så spacklar man förstås. Men det går att få helt slätt även utan spackling (http://www.kmy.nl/yacht/stadtship–70–red-rooster.html). Jesper har ju satsat på en så lätt båt som möjligt så han har väl även lite tunnare material (kanske därför som man ser “rutmönster”?), för att få ett lätt och starkt skrov använder man annars aluminium/Sealium.

   Reply

 4. Jesper
  Jul 29, 2011 @ 10:58

  Jo, JM har bara 4mm plåt i friborden där det är lite buckligt. Varvet gjorde ett väldigt bra jobb i början med att få det slätt trots svetsningen (det är riktigt att det är mycket svårt att svetasa Al med hög hållfasthet utan att plåten slår sig).

  Tyvärr blev varvschefen stressad och tog in en frilans-svetsare vid ett tillfälle, som fick i uppdrag att göra ballasttankarna på insidan. Han använde alldeles för mycket värme och fick friborden att slå sig rejält. Jag hade kunnat underkänna jobbet, men då hade projektet blivit ytterligare flera månader försenat så jag valde att svälja det.

  Smällar man får ta när man bygger egen One-off…

  /jesper

  Reply

 5. schvidja
  Jul 29, 2011 @ 20:36

  Jag tycker båten såg riktigt najs ut som helhet, jag var ute vid 8 tiden och kollade på den, ni satt och bunkrade magen för kvällsstarten, jag applåderar ett riktigt intressant projekt all lycka på världshaven, för det är väl dit ni ska.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.