X-99 World Cup @ Marstrandsregattan

x99worldcup.jpg
Att de som seglar X-99 är på hugget i diskussionerna här vet vi redan. Nu skall de även visa att de kan samla ett fält på Marstrandsfjorden nästa sommar. Kan ju bli hur cool som helst. Comeback för Stino? Arne K? Kruse?

Det är så här vi vill se Team Stino, Exilia eller Kattaja(bilden) segla under nästa års World Cup för X-99or. GKSS kommer att arrangera World Cup för X-99 under Marstrandsregattan 2012. X-99 är en av de största entypsklasserna som varje år kör VM, numera World Cup. Marstrand hade X-99 VM även 1999 och då deltog 71 båtar.

Förresten är ju fleetrace i större kölbåtar på Marstrandsfjorden undervärderat. Efter en dag på en RC44 i 7-8 m/s så undrar man varför det inte körs mer i Marstrand. Perfekta vatten utan lång utsegling och massor av kalasmöjligheter. Skall vi inte försöka samla alla 35 till 40-fotare (inklusive X-99) för en träningshelg i maj, till Rutgersson Cup eller till regattan?