Navigare Race Week 2011

DSC_0015.JPG
Har ni smitit iväg och kappseglat utan att berätta nåt för oss andra?

Hej Peter,

Liten rapport och några bilder från Navigare Race Week / Salona Trophy 2011 som gick av stapeln förra veckan i skärgården utanför Split, Kroatien:

Första gången för oss och en fantastiskt trevlig upplevelse! 

För något år sedan läste jag en artikel om Navigare Race Week / Salona Trophy. Att kappsegla på varmare breddgrader i oktober i likadana båtar lät tilltalande. Att samtidigt få besöka en rad trevliga öar och umgås under trevliga former på kvällarna med gamla och nya kappseglingsvänner från Norden gjorde valet lätt; det här måste vi prova!

Kan efter förra veckans segling konstatera att vi gjorde helrätt!

Fantastiska förhållanden; 28-30 grader i luften, 27 i vattnet, strålande sol och finfina vindar. Även påhälsning av delfiner under pågående race! Mycket trevliga, välseglande och välfungerande båtar (12 st Salona 37:or) med helt ok segeluppsättning; full-lattestor, genua, fullspinn. Lite överaskande för mig var att båtarna var så oerhört jämnbördiga – detta blev verkligen entypskappsegling. Besättningarna var från Sverige, Norge och Åland. En blandad och duktig kompott där alla satsade hårt på vattnet och stämningen på de gemensamma restaurangkvällarna var väldigt positiv – och hög. 

Christer Ericsson har hållit i arrangemanget i 6 år och gör ett strålande jobb. Seglingsledningen på vattnet sköttes av Alen Kustic med medhjälpare. Alen kom direkt från seglingsledning av senaste RC44 racet med Coutts, Törnqvist och de övriga så startlinjer, banläggning och all seglingsledning var imponerande. Alen la konstant perfekta banor med minimala hjälpmedel trots skiftande förhållanden. Där har en del av våra seglingsledningar hemma i Sverige – även på stora klubbar – en hel del att lära… (keep it simple).

Efter 6 år är det nu dags för de 12 Salona 37:orna att säljas. Förhoppningen är att eldsjälen Christer – som just pensionerat sig – skall fortsätta arrangera men då i nya båtar. Bl.a. diskuterades First 35:or mfl men konjunkturen har viss påverkan här. Håll tummarna för att Christer fortsätter för det här var riktigt kul!

Vi som seglade “Reggea” och hade så kul var en kombo av gubbar från X-332 Sport “Boxer” och Arcona 340 “Imperiet”:

Mats Victorin
Paul Nord
Lars Henriksson
Fredrik Westin
Carl Hjertberg   
Lars Bergfeldt

P.S. Tack Harald Axling för att du lurade ner oss… D.S.

DSC_0040.JPG

IMAG0117.jpg

Resultat NRW 2011.jpg