Skip to content

12 Comments

 1. Gustav Morin
  Oct 25, 2011 @ 17:13

  Grym utmaning som jag faktiskt tror är helt omöjlig att genomföra. Om man inte satsar på att dela på bördan och turas om. Alltså, man har en motorbåt där den som inte seglar kan vila händerna en stund och så byts man av. Ryktet säger att Johan Salén har försökt att genomföra en liknande utmaning – men då över Atlanten!

  Reply

 2. Krister Gustafsson
  Oct 25, 2011 @ 19:15

  Hehe, det där var jäkligt fräckt!

  Reply

 3. Tompa
  Oct 25, 2011 @ 22:26

  Atlanten har korsats med bräda ett antal gånger, första gången redan på åttiotalet av en galning som sov på brädan med en uppblåsbar krage runtom… Kunde inte hitta något om det på nätet, men ett annat galet initiativ var Transatlantic Windsurf Race…
  http://www.youtube.com/watch?v=9y_L7AgbaLM

  Och så sent som år 2000 seglade Rapheala le Gouvello över Atlanten…
  http://www.americanwindsurfer.com/amwind2/mag/back/issue8.5/Womanwindsurfpacific8.5.html

  Reply

 4. Claes Redin
  Oct 25, 2011 @ 23:59

  Respect!

  Reply

 5. Martin Krite
  Oct 26, 2011 @ 01:27

  Jimpa! Du brukar säga att jag är dum i huvudet men ärligt talat. Släpp sargen och kom in i matchen. Du är ju inte frisk. RESPECT!!!!!

  Reply

 6. Stefan Blom
  Oct 26, 2011 @ 08:23

  Rundade du verkligen Alma rätt? ;-)

  Reply

 7. Lasse Bergkvist
  Oct 26, 2011 @ 09:20

  Är just nu i Sandhamn och spanar ut över Revenge-grundets fyr. Ost-syd-ost cirka 7 m/s. Väldigt ont om windsurfare – men det ser ut att finnas gott om plats på havet ( och även i hamnen…..)!. Ses vi här idag, Jimmy? Mvh Lasse Bergkvist

  Reply

 8. JIMMY
  Oct 26, 2011 @ 09:35

  Tack för dom smickrade orden Peter, och Krite… :)

  Alltså detta var väl inte det smartaste och absolut inte det mest genomtänkta jag gjort men det var sjukt kul. Det är väl därför som vi alla som läser denna blog håller på med någon form av segling, det är sjukt kul helt enkelt!

  Vi får väl se om det blir några fler försök att runda Gotland på bräda men då kommer nog upplägget att se annorlunda ut. För det första så ska jag inte segla långa banan via Nynäshamn och Knolls. Sedan ska man nog köra det på tre och byta av varandra om man ska få en rimligt bra tid runt. Det är såklart möjligt att köra runt solo men då ska man vara väl förberedd och ha ett riktigt bra väderfönster, man grejar det inte om halva banan eller mer är kryss.

  Ps. Jag rundade både Alma och Nynäshamns angöring åt rätt håll men just vid Alma så var det bondkryss och vinkeln var kass då vinden tillfälligt tunnade ur och sjön var väldigt stökig så jag slog tillbaka ut mot havet, men jag håller med om att det ser konstigt ut på videon. :)

  Reply

 9. Fredrik Lönegren
  Oct 26, 2011 @ 12:00

  NO RISK NO FUN _/)_

  Reply

 10. Ulf Brändström
  Oct 28, 2011 @ 17:04

  F-n va ballt. RESPECT………..

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Oct 28, 2011 @ 17:27

   Säger mannnen som var nära att behöva såga av sig benet i en 6.5 meter lång båt som gjorde 15 knop på väg till Brasilien :-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.