FSE Robline Skagen Race

Skagen Race har fått en ny sponsor och är numera omdöpt till FSE Robline Skagen Race. SS Fram kommer att datera upp sin hemsida så att man omedelbart kan se vilka båtar som är anmälda. Detta blir klart före maj månad. 

Seglingen arrangeras av SS Fram och sker första helgen i september (fred-sön).

Race 1 startar fredag förmiddag från GKSS Långedrag via Kalvsundsrännan-St Oset med mål i Skagen. Lördag är det ”First giving price” i Skagen. Race 2 startar söndag från Skagen via St Oset med mål i Kalvsund/Framnäs hos SS Fram.
 
Tre ”sammankomster” under året 2012;

  • Samling i Robship´s monter på båtmässan torsdag kl 18 (9/2)
  • FSE Robline SkagenRace (30/8-2/9)
  • Sammanräknat resultat med prisutdelning på en krog i Gbg första veckan i oktober (4/10)

Antalet deltagare brukar vara ca 25-30 båtar. Det innebär att deltagarantalet blir ca 70-80 personer. Vi seglar i 2 klasser, doublehanded och SRS med separata starter. Båtarna skall vara utrustade enligt kategori 3 med undantag av att livflotte inte erfordras. Mötet på båtmässan är för att engagera fler deltagare och ”tagga” redan inbitna och brukar samla ca 50 personer. Prisutdelningen i oktober likaså.