Vi minns Krister Gustafsson


Jesper Hoffstedt seglade med Krister på Vättern 2009.

Vår vän Krister Gustafsson gick bort torsdagen den 19/1. Han har fightats med cancer i drygt ett år. Krister var en entusiast när det gäller segling och framför allt shorthanded. Han var mångårig deltagare tillsammans med bla sin far på Östersjömaran och nu de sista åren Watski 2 star. Den sista båten han seglade var Bandito, en Mount Gay 30.

Krister hade drömmar, han seglade in i det sista. Han startade som enda solobåt i WSR 2011 på lördagen men orkade inte imål eller till start på söndagen. Men han var där och stöttade oss andra. Vidare vet jag att han var ner till Ulf Brännström vid starten till mini transat. Vet att han hade drömmen att segla något liknade. Han var ivrig debattör och skrev ofta på Blur.

Jonas Claesson

Jag kände inte Krister personligen, men min mailbox är full av roliga och intressanta mailväxlingar med honom. Och senast i somras sågs vi på W2SB. Vill man förverkliga sina drömmar, på samma sätt som Krister försökte göra, så är det nu man skall göra det.

Vi har alla nära och kära som gått bort i cancer, och det finns inte mycket man kan säga som tröst. Jag vet. Men det man kan göra är att bidra hos cancerfonden.