Mer segling i Långedrag

matchlangedrag-1.jpg
Team Blur har inte kört så mycket matchracing, men på klubbmästerskapen 2007 så lyckades vi knipa en fjärdeplats av 13 team. Och det är inte illa i den här klubben.

Under våren så har jag, Magnus Holmberg, Stefan Falkenberg och Johan Mossberg träffats för att diskutera hur vi bäst samordnar storbåtsseglingen i Långedrag och hur det skall bli enklare för seglare att hitta båtar att segla på och underlätta övergången mellan olika klasser.

Steg ett är att styra upp träningstiderna så att seglare som vill kan växla mellan matchracing, Express och större båtar. Det innebär att vi respitseglare flyttar vår träning från onsdagar till torsdagar.

Vi fortsätter att jobba kring detta och alla idéer tas tacksam emot. Ett av de stora problemen är att man tappar kontakten med duktiga seglare när de lägger jollen på hyllan och flyttar till Göteborg för att plugga eller jobba. Hur kan man fånga upp dem på ett bra sätt? Jag har ju fått bra utdelning de gånger jag har sökt gastar till Blur, men det måste finnas andra sätt?

GKSS Mtch Race Center utvecklar sitt program

Seglare i närheten av Göteborg erbjuds nu ännu enklare lösningar för att träna match racing.

1) Enklare medlemskap: Teammedlem eller individuellmedlem? Alla medlemskap kostar 5000kr/person. Om du har ett team kan du välja att segla DS eller CB66 när du vill(förutsatt att ditt team godkänts för DS segling).

2) Fler matchracingtävlingar 2012:

 • Kval YMCS 12-13/5 Göteborg (Grade 5)
 • Kval YMCS 16-17/6 Marstrand (Grade 5)
 • Youth Match Cup Sweden, Marstrand 5-7/7 (Grade 4)
 • 5 regionala kval till Ungdoms SM Match Race
 • Ungdoms SM i Match Race 21-23/9 Stenungsund

3) Träning: Keith Swinton och Magnus Holmberg kommer att hålla i träningarna så som under 2011. Målsättningen är att formera fler team inom träningsgruppen. Nytt för i år är att centret inlett ett träningssamarbete med Expressklassen och storbåtsteamen i Göteborg (Beneteau 40,5, J 111 etc.) Detta för att skapa fler möjligheter för medlemmarna att utvecklas som kölbåtsseglare.

 • Måndagar GYS träning för team och individuella medlemmar i CB66 (sätter ihop team för onsdagens träning)
 • Tisdagar Möjlighet att hoppa in och träna med en Expressbesättning. Expressklassen tränar på tisdagar i Långedrag och välkommnar MR-seglare till deras träning.
 • Onsdagar Träning för alla team i DS och CB66
 • Torsdagar CB66 träning för individuella medlemmar eller möjlighet att hoppa in och segla med en Storbåtsbesättning. Storbåtsteamen tränar på torsdagar i Långedrag och välkommnar MR-seglare till deras träning.

GKSS Match Race center kommunicerar stor del av sin information via Facebook och gruppen: GKSS Match Race Center.

Kontaktpersoner:

 • Medlemskap: Patrik Hedenstedt 0709 371722, patrik@gkss.se
 • Träning: Magnus Holmberg 0704 130591, magnus.holmberg@mhperformance.se
 • Youth Match Cup Sweden samt kval: Oscar Langenius 0705 987703, oscarlangenius@hotmail.com

gkssyouthsquad.jpg