Whitbread 1989-90 på The Card


Fantastisk söndagsunderhållning för er som inte skall mecka båt. Det är något speciellt med gamla Whitbread.

Stort tack till Jonas Algården:

Jag blev väldigt inspirerad av “Pushing the Limits” och kom på att jag har en gammal VHS med dels en 58 minuter lång dokumentär om The Card 1989-90 och efter det en dokumentär om de första 20 åren av Whitbread – Round the world race som sändes på SVT 1.

Jag har sett denna film oräkneliga gånger under min uppväxt (jag är född 1984). Jag kände att jag måste ta mitt ansvar och se till att detta mästerverk till dokumentär sparas till eftervärlden och att Blur´s läsare också får ta del av den :). Så jag har roat mig med att lägga upp den på Youtube så kan du lägga upp den om du tycker att den är något att ha.

Jag tycker själv att första delen om The Card är rent legendarisk, och man undrar om det kan vara så att 1990 är mer 80-tal än själva 80-talet itself… Och om du frågar mig så tycker jag att Steinlager är bland de fetaset båtarna… ever. Fetaste namnet, färgen, skeppare och bara det faktum att de var så sjukt överlägsna. Det är ett klipp 00:51:45 in i filmen där Steinlager dundrar förbi The Card, efter det flygbilder på Steinlager, och jag citerar “efter rundningen fick vi känna på Steinlager´s överlägsenhet… bara ett allvarligt haveri såg nu att kunna hindra The big red machine”, jag ryser varje gång!

I alla fall, jag tror att du och alla som hänger på Blur kommer att uppskatta detta lika mycket som jag har gjort.