Nystart för Havskappseglingsförbundet

Nu är det ett nytt gäng som tar tag i Svenska Havskappseglingsförbundet, som väl imploderade efter mätregelsfighten för ett par år sedan.

Lite osäkert om man är klassförbund för ORCi-seglarna eller om man har ett större perspektiv? Men det är ett bra gäng så vi skall väl ge dem en chans att visa vad de går för.

Hej seglare.

Nu gör vi en nystart av Svenska havskappseglingsförbundet. Vi har fått en ny styrelse som till största delen består av aktivt kappseglande båtägare.

Vårt mål är större fokus på seglarna, gamla som nya för att öka deltagarantalet. Primärt innebär det förbättrad information, planering och framförhållning.

Vad händer i vår?
Kom och lyssna på Sten Edholm och Thomas Lindstedt som ger en nyttig injektion säkerhetstänkande inför säsongen. Bland annat blir det erfarenheter från Ramblers kölhaveri på Fastnet Race 2011. Föredraget hålls på KTH i Stockholm onsdag den 25 april kl 18:00. Lokal är KTH sal D3, Lindstedtsvägen 5. Anmälan på shf.nu.

ORCi klassen på Lidingö Runt är tillbaka. Se till att anmäla dig snart och avisera mätbrevet i tid så Lidingö Segelsällskap får tid att förbereda sig.
Ornö Runt kommer för första gången att ha med ORCi som egen klass.

SM i ORCi kommer i år att bestå av två regattor där Sandhamn Open kommer att vara bankappseglingsdelen och ÅF Offshore Race kommer att bli det långa havsköret.

Nytt för i år är även att vi kommer att segla bankappsegling (ORCi) på söndagen i samband med Data Com Cup i Sandhamn. Resultatet av de två dagarna räknas samman.

En ny havskappseglingcup håller på att utarbetas i samarbete med en sponsor. Både ORCi och SRS kommer att kunna delta i separata resultatlistor. Mer information inom kort på hemsidan.

I år seglas VM i ORCi i Helsingfors 4 till 11 augusti. Det är redan 23 svenska båtar anmälda. För mer information http://merenkavijat.fi/orcworlds2012/
Den nya styrelsen består av:

Hans Broman, ordförande, nyval två år (Åkersberga, IMX 40 Nemo)
Per Lundqvist, ledamot, nyval 2 år (Huddinge, X-332 Xplorer)
Stefan Peterson, ledamot, nyval 2 år (Norrköping, X-362S Perfect Excuse)
Ove Hägg, ledamot, nyval 2 år (Nacka, Dufour 34 Emira)
Sten Edholm, ledamot, omval 2 år (Lidingö)
Martin Nilsson, ledamot, nyval 2 år (Göteborg, Salona 37 Feelgood)
Anders Nilsson, ledamot, nyval 2 år (Malmö Dehler 34 SV Grynet)

Du glömmer väl inte att bli medlem. www.shf.nu Hör gärna av dig om du har några frågor eller förslag.

Seglarhälsningar
Hans Broman
0701-422936 eller h.broman@erco.com