Nordic Yachts Open | nytt doublehandedrace

Ytterligare ett spännande race från gänget bakom sommarens populära solosegling, Harken Solo Challenge, som nu har 97 anmälda båtar. Skall den här bli lika poppis?

NordicYachtsOpen_570px.jpg

NORDIC YACHTS OPEN – 8 SEPTEMBER, 2012
 
Välkommen till den 4:e seglingen i No-Crew.se’s Stockholms Cup, Nordic Yachts Open!

Vi är glada att presentera Nordic Yachts AB som huvudsponsor för detta 2handed event. Seglingen kommer att utgå ifrån Bullandö Marina som ger deltagare ifrån norra och södra skärgården en bra och enkel tillfartssegling. Med fina kappseglingsvatten i mellanskärgården får vi uppleva början på hösten på bästa sätt. Vi tror att intresset för en enkel och lättillgänglig kappsegling på hösten kan locka ett stort antal deltagare, så anmäl er idag, platsantalet är begränsat till 60 båtar.

Under fredagen finns North Sails och TyMar Marinelektronik på plats och förser deltagarna med racesupport! Ta tillfället i akt och få hjälp  eller diskutera segel och elektronik till din båt.

Banan, c:a 40nm, kommer att anpassas efter rådande väder och vindomständigheter och presenteras vid skepparmötet. Givetvis är målet att samtliga deltagande båtar skall hinna i land till mingel och regattamiddag! Vi tycker att den sociala biten är precis lika viktig som seglingen i sig så därför i anmälningsavavgiften om 650:- ingår startavgift, hamnavgift (fre-sön), korv  & pilsner efter målgång, samt en trevlig regattamiddag för 2 personer!

Nordic Yachts Open är en segling för alla, ung som gammal, kille eller tjej och för alla typer av kölbåtar, flerskrov och jollar, det enda som krävs är ett flytetyg med ett SRS-tal.
 
Tillsammans med det nya SRS-systemet inför 2012 där man till i år har infört båtindividuella avdrag för segling utan undanvindssegel och sedan tidigare möjligheten till alternativa segelsättningar med sk ”shorthanded-mätbrev” så blir möjligheterna ännu större att anpassa sitt redskap för denna typ av segling. Läs mer om SRS på SSFs hemsida.
 
Kappsegling i all ära, men detta är igen i no-crew.se anda en segling som handlar om gemenskap seglare emellan.

Om man är sen i sin betalning så att man inte får en plats betalas hela beloppet tillbaka. Samma sak gäller om man avbokar sin anmälan innan den sista Maj. Därefter återbetalas endast 200kr även när man har betalt 650kr
 
 
Arrangör
Järfälla Brädseglingssällskap (JBSS) i samarbete med Nordic Yachts Ab och no-crew.se
 
Datum
8 September 2012
 
Plats
Bullandö med omkringliggande vatten. Jaktstart, första start 06:00. Beräknad målgång 16.00-18.00 beroende på väder.
 
Bana
Banan, c:a 40nm, kommer att anpassas efter rådande väder och vindomständigheter och presenteras vid skepparmötet
  
Klasser
Båtarna kommer att delas upp i lämpliga SRS-klasser beroende på antal och eventuell typ. Alternativ segelkonfiguration (sk shorthanded-mätbrev) är tillåtet samt att segla utan undanvindssegel med reducerat SRS-tal (anges i anmälan).

Regler
Endast två personer ombord på var båt. Tävlingen genomförs i överensstämmelse med Kappseglingsreglerna (KSR 2009-2012) samt SRS-reglerna och seglingsföreskrifterna för Nordic Yachts Open. Tävlande ska följa SSF:s licensbestämmelser för reklam. Alla båtar kan komma att föra reklam vald och tillhandahållen av arrangören enligt ISAF Regulation 20. Användande av autopilot och/eller vindroder är tillåtet.
 
Villkor för att delta
De tävlande ska vara medlem i en klubb som är ansluten till sin nationella myndighet. Varje deltagande båt ska vara ansvarsförsäkrad. Allt deltagande i regattan är helt på egen risk. Se KSR 4, besluta att kappsegla. Den arrangerande myndigheten tar inget ansvar för sak- eller personskador som någon råkat ut för före, under eller efter tävlingen. Deltagarantalet är begränsat till 60 båtar. Betala snarast efter anmälan då datum för inbetalning styr turordningen.
 
Registrering kan göras på tävlingsexpeditionen på Bullandö den 7e september kl 17.00-20.00, alternativt på annat utsett ställe tidigare samma vecka, mer info kommer senare.

Seglingsföreskrifter lämnas ut i samband med registreringen men kan också hämtas från No-Crew hemsida.