Tjörn Runt 2012 | trash talk

Nu är startlistorna uppe. Till slut 436 vilket skall jämföras med 410 förra året och 471 för två år sedan.

Det finns de som söker folk. Eller vill segla. Lägg gärna en kommentar nedan.

I flerskrovsstarten saknar vi de två M32:orna med bland andra Lööf/Salminen och Mattias Rahm. Har de glömt att anmäla sig?

Bland de största kölbåtarna borde det vara någon av First 40:orna (Teknova, Karukera, La Veuve Noire). Startgrupp 3 är jämn. Bavaria 38 match Draklunne, First 35 Kwanza eller någon av 11:orna?

Startgrupp 4 är blandad. I lättvind så skulle X-99 eXilia kunna vara med men blåser det så tror jag någon av Melgesarna tar det. Eller varför inte Team Normar i en First 30JK. Noterar också att Sten Bergqvist håller låg profil genom att anmäla “Alltiett 35 Crusing” i stället för “Performance 35”.

Startgrupp 5 med alla bra Smaragder. Dominant 105 Lady Godiva, J/97 Sailing for Jesus och Turesson i X-332. Startgrupp 6 är också klurig. Full med smarta seglare i 80-talsracers. Omega 30 Lova eller Cumulus Strecket?

Startgrupp 7 är shorthandedklassen som i år samlar 20 båtar. Ingen aning faktiskt.

Startgrupp 8 är väl vikt åt Mats Johansson i Starbåt. Kan någon hota honom? Ristorp i IOD? Kanske Dominant Race Magda eller 707 Exter om det blir en rejäl undanvind. Skall bli kul att se B/One in action. Startgrupp 9 är Expressklassen och ingen kan väl hota Collis? Startgrupp 10 någon av H-båtarna? Håkan Olsson i Drake? Startgrupp 11 är väl Oskarssons. Stargrupp 12. K32 med kändisen Arne Goksöyr. Eller Västbrisen.