Seglarsveriges hjältar…

Det kom ett mail från Kenneth Höglund:

Hej Peter,

Segling kan väl nästan anses vara Sveriges nationalsport efter insatserna på OS. Det är väl bara brottning som kommer i närheten… Oxå en Göteborgs specialitet ;)

BLUR har ju en fantastisk genomslagskraft. Vad som sägs på din blogg blir ju en sanning, ibland startas bra diskussioner. Alla seglarnördar jag känner följer dialogen dagligen…

En sak jag skulle vilja slå ett slag för är alla vardagshjältar där ute som gör ett storartat jobb i skymundan. Eftersom jag är en seglarnörd har jag min fot inne på flera ställen i min region…

Det vill jag berätta om lite, om & vad du gör om du gör nåt är ju självklart upp till dig.

  • Uppsala Kanotförening. Här seglar ungdomar Laser & E-jolle varje tisdag & torsdag. Finnjolle på torsdag & söndag. Här vill jag speciellt berätta om Mikael Brandt. Han är nestorn på UKF förutom Master världsmästare förra året i Italien, vid 66 års ålder. Vilken fantastisk människa som bara ger & ger och alltid med ett flin på läpparna…
  • Motsvarande pågår på Karlstad Kanotklubb. Kan inte detaljerna i den föreningen men Torsten Jarnstam http://www.finnjolle.se/members/ShowMember.php?id=19 är en av motorerna i både Finnjolleförbundet & Jolleseglarna Karlstad. Bla Fredrik Lööf har seglat Finnjolle här som ung. Det säger ju en hel del…
  • Mälarhöjden Kanotsällskap www.mks.nu har en fantastisk verksamhet med mellan 30 – 50 Lasrar på startlinjen varje onsdag 18.00 på Fjåset. Förutom det driver man seglarskola. Det finns många hjältar här men jag nämner några. Pelle Ek drog igång Laserseglandet på 80-talet. Men här seglar även Olle Wenrup & Ebbe Rosén (världsmästare i 505) förutom Bia Törnqvist som ju driver Jollesport med Laseragenturen. Mange Olsson & Krister Bergström växte oxå upp här liksom jag -70 talet… Seglar här ibland, men jag är lite för tung (läs fet) för Laser…
  • I Saltsjöbaden driver KSSS seglaskola och lite av elitsatsning i Stockholmsområdet. Här seglas allt från Laser till X-35,or. KSSS har sitt kansli här också så det är lite av seglarmecka för havskappseglarna. Många stora insatser!!
  • Sedan finns det många klubbar som driver ungdomsverksamhet ideélt. Vi har även Kryssarklubben med Malma Kvarn, Vikingarnas (som jag själv drivit en period på -90 talet), Blynäsviken i Waxholm mm mm.

Har en känsla av att du har rätt bra koll på din sida. Långedrag exempelvis åker jag alltid till när jag är i Göteborg. Ungefär så ser mitt paradis ut…

Kan detta vara ett diskussionsämne på din BLOGG?? Det är ju bredden som ger toppen!!!

Vi borde uppmärksamma våra vardagshjältar som står där i ur & skur med ett flin på läpparna….