Skip to content

11 Comments

 1. Claes
  Nov 12, 2012 @ 08:47

  Det pågår stor transportsegling till samt uppladdning inför ARC 2012
  med många partyn etc, framför i hamnen Puerto Rico på Gran Canaria.
  http://www.windwardsailing.co.uk/racing/arc_2012

  Reply

 2. Fredrik
  Nov 12, 2012 @ 10:16

  Jag tror att många Kite och RS:X seglare bryr sig. Tyvärr funkar ISAF på detta sätt, en slags “demokratisk” ordning som även rutinerade advokater har svårt att förklara! Har hört att den nya ISAF presidenten vill göra något åt saken?!

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Nov 12, 2012 @ 10:31

   Några Kite och RS:X-seglare bryr sig säkert :-)

   Vad jag menade var att man inte orkar följa turerna där det är dagsnotering på vad som gäller. För de 99.99% av seglarna som inte tänker satsa på OS i någon av klasserna känns det nästan lättare att bara vänta tills OS för att se vilka klasser som finns med i programmet.

   Reply

   • Peter
    Nov 12, 2012 @ 13:38

    det är väl skillnad mellan Kite och RS-X. Så på det sättet påvrkas väl också möjligheterna för framtida framgånger. Jag har svårt att tror att en Kite-seglare kan byta till jolle/skiff och omvänt. Sen finns visserligen olika intressen.
    Kanske fel forum att lyfta den typen av frågor?

    Reply

    • Jonas F
     Nov 13, 2012 @ 20:07

     Tvärtom. Några av de vassaste kite-seglarna (race) kommer från skiff eller jolle eller t o m kölbåt hör och häpna.

     Fullständigt patetisk att ett system för OS möjliggör detta spektakel alldeles oavsett vad man tycker i sak.

     Reply

 3. Anders
  Nov 12, 2012 @ 12:15

  Vore kul att höra om tekniktrenderna från METS, går vi mot mer integration för iPad/trådlöst, vad kommer? Nya balla appar som man måste köpa? Vintern är lång och gott om tid för teknikprojekt ombord :)

  I den svängen, är det någon som har testat nya MS Surface? Tycker varianten med “Win8 Pro” verkar riktigt lovande, typ köra Expedition på den och ha en mycket sweet och smidig enhet utan att vara en bänglig laptop.

  Reply

 4. Mats V
  Nov 12, 2012 @ 14:29

  Ice Cup…

  Reply

 5. srsseglaren
  Nov 13, 2012 @ 06:57

  Nytt tillbehör.
  Ladda mobilen/GPS/Lapptopp med ved:
  http://www.biolitestove.com/campstove/camp-overview/features/
  Samtidigt som maten lagas, bra på båtar utan inombordare ?

  Reply

 6. Pelle P
  Nov 14, 2012 @ 19:24

  Vad att rapportera om fr METS skepparn? Hur ser Addidas nya seglarläder ut, vilken bottenfärg gäller nästa år, är rod helt ute = bara PBO?????

  Reply

 7. Gustaf Dyrssen
  Nov 15, 2012 @ 11:54

  ST Barths Catacup är ett super ställe att vara på.
  Atmosfären är trevlig och hjälpsam när båtarna tas ur containrarna och monteras ihop på den vita sand stranden.
  Organisatören består av ett gäng “locals” som tycker detta är kul. Dom är helt otroliga som har fixat detta med 57 st F18 (tydligen flera hundra anmälde sitt intresse att komma men max var satt till 50) och dom briljerar i att dra in massor av sponsorer. Allt från dom lokala hotellen, biluthyrnings firmor, container carriers (som tog oss hit) och flygbolag som trafikerar ön. Till vår lycka har dom även fått med Nikki Beach så vi har ett coolt ställe att hänga på, och Canal+ som filmar.

  Vinden, solen och vågorna: första dagens fria tränings seglingar bjöd på många spektakulära vurpor. Våg höjd på drygt 2.5 meter och en vind som var uppe i ca 10 m/s gjorde att man fick sjukt hög fart nerför vågen och det var svårt att inte köra in i vågen framför. Andra träningsdagen hade vi rejkat masten lite mer än vanligt och fick då bättre lyft i genackern vilket underlättade enormt och båten gick att pressa fullt ut igen. Den som vinner kommer antagligen ha seglat här tidigare då både vågor, navigeringen och vindarna kommer vara knepiga runt öarna. Vi är t.ex. lite rädda att gå för nära surfen och andra vet nog bättre hur man förhandlar det etc.

  Enorm konkurrens med massor av bra seglare. Mischa H. vann tidigare i år a-cat VM och har setts med 4 olika stor segel redan. I jakten på fart hade han en stor med förliket satt i velcro så han skulle kunna prova lite olika skärningar enkelt. Carolijn B. vann Texel i år och även om hennes 2 åriga son tar mycket tid så har hon en kämpar glöd och fokus som är få förunnade. Yvan B. seglade med en ill grön Nacra 20 runt udden när ORMA 60 inte gav tillräckligt med buzz. Han jobbar tydligen på ett projekt att segla runt jorden på en 20 ft beach cat (man skall skämmas att man inte klämt GR med en F18 ännu) And the list goes on and on and on med 18 nationer representerade.

  AC: det ryktas att Oracles nya ser ut som den som tippade. Skall man vinna AC måste båten vara aggressiv är deras slutsats. ETNZ jobbar tydligen på att minska luft motstånd i sin nästa båt (för deras maskin levererar inte tillräckligt med prestanda jämfört med Oracle) och man kan tydligen förvänta sig något som är mer likt Oracle. Framför allt balkarna och andra detaljer men även skroven. Artemis behöver trolla och skaka fram något fint i sin ver 2 annars kommer det bli jobbigt.

  MVH,

  Reply

 8. Peter Gustafsson
  Nov 17, 2012 @ 17:40

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.