TEDx med SpeedDream


Vlad Murnikov berättar om sitt SpeedDream-projekt, där han skall bygga världens snabbaste enskrovsbåt, Mycket spännande saker på en gång, men har man lyckats få prototypen att gå fort? Ingen har sett några fartsiffror vilket så klart är lite olyksbådande. Liksom att man snabbat upp filmen? Elaka rykten säger att den inte går något vidare.

Någon som har koll?

Sailboat designer Vlad Murnikov has spent his life using radical and innovative ideas to challenge the sailing status quo, changing the way we see boats and their relation to speed. Vlad was the creative force behind the first ever Russian entry into the world’s top ocean competition, the Whitbread Round the World Race. He went on to design both luxury yachts and powerboats for Ted Hood and high-performance sport boats, including the MX-Ray, the first single-handed skiff with an asymmetric spinnaker. Vlad’s current project, SpeedDream, is a quest to build the world’s fastest oceangoing boat.