Skip to content

8 Comments

 1. Johan
  Jun 14, 2013 @ 14:47

  @Blur-Peter. Läste dagens G-P idag. Vad menar du med att inte finns någon bra steg mellan seglarskolan och de stora internationella tävlingarna i Sverige?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 14, 2013 @ 16:16

   Det var inte det jag sa. Utan att det inte finns något steg mellan en elitsatsning i jolle eller hög amatörnivå och de riktiga proffscirkusarna globalt. Och att en halvproffsig cup på Skandinavisk nivå skulle fylla denna lucka.

   Reply

   • Johan
    Jun 14, 2013 @ 19:17

    Det var så det stod. Slarvar G-P? Pratade med en politiker som blivit felciterad i dagens G-P angående RÅSS vara eller icke vara vid Rådasjön.

    Du menar således typ det som CB 66 Racer försökte med förra året och Melges-klassen har; VM för dels amatörerer och del helproffs? Är jag ute och cyklar som vanligt?

    Reply

    • Johan
     Jun 14, 2013 @ 19:25

     CB 66 Racer kör NSL även i år ser jag nu. CB 66 kanske inte är något bra exempel på stor internationell klass. Dåligt insatt.

     Reply

    • Peter Gustafsson
     Jun 14, 2013 @ 21:01

     Jag menar vad jag skriver :-) Någonting mitt emellan det som finns i dag och AC eller VOR. STCC fast för seglare. Typ. Eller vad vi kan göra det till…

     NSL är ett skitbra tänk för mig och mitt amatörgäng, jag hade definitivt kunnat tänka mig det för Team Blur. Men det lockar kanske inte Lööf & Wallén.

     Reply

 2. Robert
  Jun 14, 2013 @ 16:14

  Intressant fråga! Du kan ju fråga Dackis vad han sysslat med sedan seglarskolan, han är 23 år. Grejen är väl att havskappsegling bedrivs av gubbar i 35-65 års ålder och väldigt få ungdomar tycker det är kul att åka staketbåt med olika handikappsystem där den största frågan är vilket tal man har. Dessutom är de duktigaste ungdomarna inte särskilt intresserade att vara “slavar” åt en snubbe som har deg men är inga duktiga kappseglare. Skall vi locka ungdomar så får det bli till renodlade ungdomsbåtar! Gör vi inget nu så blir det väldigt många båtar till salu om 10-15 år men ingen marknad. Gör en enkät och kolla upp åldern på våra nuvarande havskappseglare!

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 14, 2013 @ 16:41

   Nja. Flera av de mest begåvade seglarna klarar av att segla både 49er, M32 och lite roligare offshore-race med privata ägare. Duktiga seglare har också en bra förståelse för var pengarna till sporten kommer ifrån…

   Reply

   • kalle
    Jun 14, 2013 @ 17:40

    Ja de kanske de klarar av, frågan är väl kanske om eller hur mycket det vill.

    Såg er segla på tippen häromdagen såg skitbra ut.
    Men igår måste ni glömt hissa seglen igår.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.