Skip to content

1 Comment

 1. Martin B
  Jul 5, 2013 @ 13:43

  Velsheda (J K7) ser onekligen lite mer påkostad ut än när vi seglade med henne i vattnen kring Cowes 1985. Sedan några år var hon åter i seglingsbart skick, men hon saknade fortfarande motor och det mesta var ganska tungjobbat ombord. Vill minnas att man fick vara en tio man för att få upp storseglet och minst två på varje backstag i stagvändningarna. För att inte tala om allt som behövde ordnas innan man kunde hissa spinnakern på 800 kvadrat.

  Ägaren (Terry Brabant) försökte köra charterseglingar med henne (£ 1 500/dag), och han hade startat ett företag (Classic Yacht Charters) för ändamålet – har för mig att det var hans flickvän/fru som skötte det, medan hennes brorsa (som hade arbetat på ubåt) var någon form av befälhavare ombord. Samtidigt som det var en ung kille (som antagligen var på rymmen från någon ungdomsvårdsskola) som var den som i praktiken skötte båten.

  Men – det var förstås hur häftigt som helst (även om det var fler timmar som gick åt till städning än segling). Något säger mig att det inte är lika lätt för ett gäng grabbar från Sverige att snacka sig ombord och segla med Velsheda idag …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.