Ny cool display för afterguarden

Vi har ju sett heads-up displayer i lite olika sammanhang (många minns Spithills glasögon och ryggsäck från Valencie). Rent generellt har ju “wearable” blivit superhett med till exempel Nike+ FuelBand SE, Fitbit, Jawbone UP och Garmin Vivofit. Google Glass är ju en annan sida av samma trend.

Recon Instruments har tagit fram ett par glasögon med display som man anpassat för cykling och skidåkning, och nu har Afterguard anpassat produkten för kappsegling.

Det är inte svårt att se vidareutvecklingen av detta, när jag förutom att logga båtens data även har koll på den fysiska statusen hos besättningen. Allt lätt tillgängligt på olika displayer ombord och på basen i land. Så klart i kombination med video… Att det lär bli ett rejält integrationsprojekt som kräver heltidstekniker är väl en annan femma :-)

Afterguard01

Afterguard02