Skip to content

4 Comments

 1. joakim
  May 24, 2014 @ 11:22

  Var där och tittade under både torsdagen på torsdagen under torsdagen blir det en krock och man reparerar båden under natten, såg ut som om det sprack runt om en halv meter in ifrån rodret och man genom att det är ett hål så ser man hur tunna extrema dessa båtar är. Trots denna skada så man fixar till det till fredagen och är med och racar igen.

  Ett mycket bra arrangemang som borde få bättre uppmärksamhet.! Jag har inte varit på någon roligare typ av segling event, action från start till målgång och allt på bästa parkett.

  Vi gick från jobbet i närheten och tog med 5 kollegor, alla blev intresserade att veta och se mer, underbart väder förgyllde dagen!

  Om man får klaga på något så är det större öltält med utsikt över banan för alla ;)

  Reply

  • Peter Gustafsson
   May 24, 2014 @ 15:10

   Helt rätt. Så klart skall öltältet/restaurangen ha utsikt över banområdet… finns på listan till kommande orter.

   Reply

 2. Per
  May 29, 2014 @ 09:04

  Kollar M32 på möjligheten att sätta på foils? GC32 verkar tagit den positionen och tycks ha en het serie på g med Slingsby etc.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   May 29, 2014 @ 09:33

   Det finns i planen som en “add-on” för lake racing eller rekordförsök. En GC32 väger minst 50% mer än en M32, så det lär inte vara särskilt svårt att få upp den.

   Men det är två olika konceopt – även om bägge två är 32 fot:

   GC32 vänder sig till proffs som skall segla längre banor på sjöar och liknande. Alla besättningar som seglar i Österrike är inhyrda av cupen för att skapa buzz med de fyra båtar man har, men för “vanliga seglare” så tror jag att Flying Phantom är “da shit” just nu.

   M32 är en båt som skall vara relativt enkel att segla och transportera (ex montera och sjösätta från en beach). Därför attraherar vi relativt många enskrovsseglare från ex melges 32 som vill in i flerskrov. Banorna är nära land i lätt vind, där fördelen med foling inte alls är lika stor. Just nu finns två aktiva fleets (Skandinavien med 6 båtar och Newport med 5). Ytterligare 7 båtar är på gång under sommar/höst.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.