På djupt vatten i en Vega

På Djupt Vatten i en Vega

Varje höst finns det nåt nytt litet halvgalet långseglar-gäng man kan följa. Temat är enkelt: unga oerfarna seglare, i en båt som inte riktigt är färdigmeckad sticker alldeles för sent söderut. Otroliga äventyr avlöser varandra.

Vi hade S/Y Wind, där allting gick sönder hela tiden och fokus kanske mest låg på att kalasa i hamnarna. Vi trodde aldrig att de skulle klara det. Sedan hade vi First Class 10 Chamsin som drog hemifrån i kuling, tappade masten på Nordsjön och blev beskjutna. Men på något sätt tog de sig till Västindien.

Årets gäng att följa är Erik Embretsen och Isak Pålsson som skall segla sin Vega runt jorden. Just nu ligger de inblåsta i Torekov (det blåser 8 m/s) och de vill inte segla i mörker. De pratar om att segla lite längre etapper (20 distans) så det kan bli glest mellan uppdateringarna…

Följ dem här.

På pappret låter det idiotiskt – men de kommer säkert att klara det. Vi kommer att himla med ögonen och undrar vad de håller på med – men samtidigt vara avundsjuka på att de vågar göra det. Way to go!