Skip to content

8 Comments

 1. Pelle Lindell
  Mar 6, 2015 @ 07:15

  Jag tror tyvärr det är en dödfödd idé då konsumentplattor inte har tillräckligt ljusstarka skärmar. Det funkar säkert ok när det är mulet men så fort det blir lite sol lär det bli inte gå att läsa något på en padda på masten.

  Reply

 2. Swe 31
  Mar 6, 2015 @ 07:27

  Nä precis, ljusstyrkan räcker inte. Ipad ligger väl runt dryga 400 nits i luminans (cd/m2)? Minimum 500 brukar vara en vanlig riktlinje. Däremot finns det androdiplattor med riktigt hög ljusstyrka. Sonys Z3 tex, ligger på 720 nits och är relativt vattentät redan från fabrik.

  Sen finns det andoridplattor med transflektiva skärmar som borde fungera bra, tex Pixel Qi, http://www.solcomputer.com/sunlight-readable-tablet/7-android-tablet.html

  Reply

  • Magnus
   May 31, 2015 @ 09:27

   http://www.solcomputer.com/sunlight-readable-tablet/7-android-tablet.html
   Har en sådan Androidplatta. Den syns aningen bättre än en Sony Z3 (har även en sån).
   Den har däremot en sorgligt långsam gammal processor, samt en ålderdomlig GPS som tar evigheter att komma igång och som lätt tappar satelliter. Dessutom måste man bryta dess vattentäthet för att spänningsmata den genom att öppna en lucka. Det finns vattentäta yttre kontaktplattor för 12V-matning, men dessa är inte anslutna till något på insidan. Jag har öppnat min och fixat detta, men det är knöligt och känsligt.

   Allt som allt, inget jag rekommenderar.

   Reply

 3. Mattias Bodlund
  Mar 6, 2015 @ 09:07

  Har också tittat på denna lösningen men tycker personligen att det största problemet är ström åtgången. Finns hur mycket bra skärmar som helst på marknaden – men ingen som är strömsnål nog.

  Bästa budet på liknande lösning är http://www.sailmon.com men som de andra drar den en hel del.

  Reply

 4. Pelle Lindell
  Mar 6, 2015 @ 09:13

  Visst är strömförbrukningen ett problem också men det lär det vara med alla slags stora displayer. Sailmon är en grym lösning men den är inte strömsnål och definitivt inte billig vilket nog var ett krav i den ursprungliga frågeställningen.

  Reply

 5. Team Styrbord
  Mar 6, 2015 @ 09:15

  Ipad går superbra att använda under ett race, så länge man är torr och varm om fingrarna….

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Mar 6, 2015 @ 09:47

  En ny 7″ mastdisplay (Garmin) drar 0.36W. Så 4 sådana är under 1.5W.

  En 7″ plotter drar 9W, en gammal iPad 1 säkert 10W och en ny iPad 2 Air kanske 3-4W (med tanke på full ljusstyrka och kontinuerlig WiFi-trafik).

  SailMon 11W max, 7W avg.

  Reply

  • Pelle Lindell
   Mar 6, 2015 @ 10:36

   Det är ju just därför “riktiga” displayer som Garmins (verkar vara en schysst produkt som inte riktigt har ett system runt sig än?) har en plats på marknaden trots att dom kostar en del pengar.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.