Artemis Racing – Sveriges största idrottssatsning

Dags att slå på TV:n i kväll?

Jag blev grymt besviken över den senaste utvecklingen i AC. Nya mindre båtar som delvis är entyp. ETNC och Luna Rossa utmanövrerade till förmån för tre syndikat som verkar göra som Oracle vill. Att Oracle ger sina designer till Fransmännen känns ju också sådär. Men det är väl så här det skall vara när det är AC.

Med start idag, 14 april klockan 18.00, visar TV4 Sport och TV4 Play ”America’s Cup: Artemis Racing – Sveriges största idrottssatsning”. I totalt sex avsnitt under 2015 kommer tittarna att få följa Artemis Racing och förberedelserna inför den stora America’s Cup-finalen som avgörs på Bermuda 2017. I besättningen finns bland andra de svenska hjältarna från London-OS 2012 – guldmedaljörerna i starbåt, Fredrik Lööf och Max Salminen. Två av totalt sju OS-guldmedaljörer ombord på Artemis.

– Att få tävla i America’s Cup är alla seglares dröm. Det här är seglingens motsvarighet till formel 1 och att vi nu får ett eget program i svensk tv är fantastiskt. Det här är för häftigt för att inte visas, säger Fredrik Lööf.

Och fortsätter:

– Vi tävlar med så kallade ”flygande katamaraner” som gör uppemot 50 knop! Därför känns det roligt att vi i programmet, på nära håll, får visa upp vad som händer bakom kulisserna – ombord på båten, i vår båtfabrik i San Francisco, på resorna världen över och i de förberedande tävlingarna inför finalen.

I slutet av augusti kommer America’s Cup-cirkusen till Sverige. Då avgörs en av deltävlingarna i America’s Cup World Series, som är ett kval inför finalen, i Göteborg. Totalt körs fyra kvaltävlingar under 2015 – förutom Göteborg så får italienska Cagliari, engelska Portsmouth och Hamilton på Bermuda besök av America’s Cup. Programmet ”America’s Cup: Artemis Racing – Sveriges största idrottssatsning” kommer givetvis även att följa dessa deltävlingar på nära håll.

– Vi är väldigt glada att vi kommer att sända serien på TV4 Sport. Det ska bli väldigt spännande att få följa svenskbåtens framfart i världens mest anrika tävling. Vi kommer ta tittarna bakom kulisserna, till en värld få har insyn i, säger Martin Nersing, pressansvarig TV4 Sport.