Tips för att locka lite fler seglare…

Det snackas ju en del om att det är svårt att locka seglare till regattorna?

Och efter att ha kollat in två av de absolut viktigaste regattorna för två av våra stora klubbar, Marstrandsregattan och Sandhamn Open, kan jag komma med följande bra tips:

1. Öppna anmälan. Det är två veckor till midsommar när Sverige stänger. Och jag är ganska säker på att de flesta team redan nu vet vad man skall göra 22-25 juli. Att Marstrandsregattan saknar inbjudan och möjlighet att anmäla sig, kan göra det svårt att locka deltagare? Vill man skapa en nystart för regattan, så är det ännu mer angeläget att pusha den bättre. Till exempel genom att uppdatera Facebooksidan (senaste inlägg 2013).

2. Publicera startlista och resultat. Det kanske bara är jag, men jag tycker att det är rimligt att man lägger ut de dokument man har på hemsidan. I första hand som en service till de som seglar, men också andra nyfikna. Sandhamn Open kör ju Sailwave, och det tar ingen extra tid att lägga upp en länk. I en tid näre alla har internet i telefonen så kan man inte skylla på att man inte har internet på race office!

Det är nu söndag eftermiddag, och ingen har en aning om hur det går…

Sedan vet jag inte varför man har Facebook om man inte tänker använda det vid sina arrangemang? Att arra kappsegling handlar inte bara om att lägga bojar.

Visst, det kanske är gnälligt, men detta är basala saker som seglarna uppskattar. Jag kan förstå om en liten klubb ute i skärgården har det svårt, men nu pratar vi om stora klubbar som både har, och tar in, duktiga funktionärer. Då borde detta kunna funka?