Skip to content

5 Comments

 1. Sam V
  Nov 6, 2015 @ 23:35

  Juste det, gamla Banque Pop 5 som har nuvarande rekordet. De två senaste rekordhållarna, uppgraderade hojar där Idec har nio och Spindrift sju år på nacken, ligger båda och väntar på rätt väderfönster. Vore grymt, och troligt, att de drar ungefär samtidigt.

  Ser ännu mer fram emot Ultimeracet som förhoppningsvis startar 2017. Hundrafotstrimaraner solo nonstop runt klotet. Det som nya Macif byggts för. Gissar att Idec och Joyon är med då också.

  Reply

 2. srsseglaren
  Nov 8, 2015 @ 10:54

  Ny wicked trimmis GF 42 med sittbrunn inspirerad av sina större systrar:
  https://vimeo.com/131954142

  Visionboats har som bekant fått till Barracuda´s efterföljare “Black Marlin”:
  http://visionboats.com/?P%C3%A5_pr%C3%B8vetur_med_Black_Marlin

  Reply

 3. Pelle Pedersen
  Nov 8, 2015 @ 15:37

  När dom nu/sedan drar iväg, vem är snabbast? Spindrift e Idec?
  På pappret är nog S snabbast men… I (Francis J) har en j-la förmåga att leverera!!
  Inga duvungar på nån av båtarna!’

  Reply

 4. Sam V
  Dec 11, 2015 @ 14:58

  SRS i all ära men dest spännande i seglingsvärlden just nu är duellen som pågår runt jorden. Både Spindrift och IDEC ligger bakom rekordet efter några långsamma dagar i Sydatlanten. Men nu ångar de på som bara den i södra oceanen och närmar sig vattnen söder om Australien och Nya Zeeland. Samma vatten där Groupama 3, nuvarande IDEC, flippade 2008 under sitt första rekordförsök.

  IDEC var den tappade mest i Sydatlanten men har tagit in massor sedan de gått ända ned till screaming fifties. Längre söderut har ingen flerskrovsbåt kappseglats tidigare, och ingen kappseglare alls sedan isgaterna infördes.

  Rekord är till för att slås och underdogs för att hejas på. Så jag hoppas att Joyon och hans minimerade besättning på IDEC grejar det här. Vi får se om en månad.

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Dec 12, 2015 @ 17:30

  IDEC SPORT GRABS THE INDIAN OCEAN RECORD

  Francis Joyon’s crew crossed the longitude of Cape Leeuwin at 2240hrs UTC after 18 days, 20 hours and 41 minutes of sailing from Ushant. IDEC SPORT has become the first sailing boat in history to sail from Cape Agulhas to Cape Leeuwin in less than six days.

  Five days eleven hours and 23 minutes was the time it took IDEC SPORT to go from South Africa to the south of Australia. Thanks to their straight, southerly crossing, Francis Joyon and his crew of five have become the fastest sailors in history on this Indian Ocean crossing. The only ones to have done this in less than six days.

  Almost three days less than Groupama.

  http://www.idecsport-sailing.com/idec-sport-grabs-the-indian-ocean-record/?lang=en

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.