Skip to content

17 Comments

 1. Claes Nettelbladt
  Feb 21, 2016 @ 21:28

  Hur kul kan det vara att jobba i en monter, där samma låt spelas i över en vecka!? På en mässa i början av min branschkarriär – mitten av 70-talet – hade jag min monter för Rapierbåtarna intill ett företag, som sålde motorrumsisolering. Dom hade byggt en ljudisolerad låda med en stor högtalare i. På högtalaren gick hela tiden tung rockmusik. Men det gjorde ju inget, för det hördes knappt. Fast så blev det ju inte. Alla, som besökte deras monter, lyfte på lådans lock, varvid en våldsam ljudstöt uppstod. På den mässveckan lärde jag mig inte, att inte hoppa högt varje gång locket lyftes. Och det var tusentals gånger…
  Så jag har viss förståelse för hur Maxi Racerrepresentanterna kan ha haft det!

  Reply

 2. Kenneth Höglund
  Feb 21, 2016 @ 21:30

  Hej Peter & seglarsverige,

  Vi har diskuterat detta med hemsida för X-99 Fleet Ost. Problemet är att hitta personer som har tid och förmåga att sköta en hemsida. Ska man dessutom segla, sköta båt, jobb eller skola, familj räcker inte tiden till för de flesta.

  Jakob Heide uppdaterade iaf X-99 hemsida förra året i SSF regi. Här är den https://x99ostkustencup.wordpress.com/about/Aktiv Den behöver uppdateras. En öppen Facebookgrupp som heter X-99 Sverige har vi sedan ett par år. Alla är välkomna. Att sen BLUR skriver vad som händer i X-99 klassen är kanon.

  Jag kan också berätta att X-99 Ost kommer träffas på Båtmässan i Älvsjö lördagen den 12,e mars. Det är Enköpingbåten Wetex med Christian & Jonas som håller i detta liksom Johan Rockström kommer berätta om X-99 / X-35 Cup i Fleet Ost. Detaljer finns på Facebooksidan X-99 Sverige.

  Seglarhälsningar,
  Kenneth Höglund
  X-99 SWE146 Relax

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Feb 21, 2016 @ 21:48

   Så klart tar det tid, men kommunikation är en viktig del i en intresseförening, oavsett om det är en klubb eller ett klassförbund.

   Om jag googlar på “kappsegla X-99” så är 7 av 10 resultat äldre än 5 år. Då är det lätt att dra slutsatsen att det är en död klass som ingen engagerar sig i.

   http://old.svensksegling.se/Klassforbundssidor1/X99Klubben/Omklassforbundet/Blimedlem/
   http://www.x99.se/Filer/klubben06.htm
   http://www.x-35.se/filer/x-35%20test%20allt%20om%20segling.pdf

   Att X99.se (som ni hänvisar till) går till undervattensrugby gör det inte enklare :-)

   Facebook är kanon för löpande, snabb och aktuell info, men det skall ses som ett komplement till att samla rätt info på ett och samma ställe. Det blir enklare för den som skriver – men mycket svårare för den som söker information. Facebook funkar också bra om man har en väl definierad och aktiv målgrupp, något som vare sig klubbar eller klassförbund har.

   Jag vill inte dissa det jobb som läggs ner – bara förklara vitsen med att göra information lätt tillgänglig.

   Reply

   • Sillstryparn
    Feb 23, 2016 @ 08:07

    Håller med:
    En väl uppdaterad hemsida slår en Facebookgrupp alla dagar i veckan och når utanför den slutna kretsen.

    Reply

 3. Martin Rundström
  Feb 21, 2016 @ 22:27

  IF förbundet har nationell sida och därtill regionala klubbsidor (syd, väst, ost & nord). Vi har ny webplattform under uppbyggnad och nog tar det längre tid att redigera den än det tar att skriva en wordfil eller ett inlägg på Facebook. Här är länk till OIF – Ostkustens IF-båtklubb (som är den största regionen).
  http://www.oif.ifboat.se/sv-SE/kappsegling

  Reply

 4. Tomas Andersson
  Feb 21, 2016 @ 23:01

  Vi på Maxi Racerförbundet är ytterst tacksamma till North Sails, Swedecharter, Selden och Båtmässan som gjorde det möjligt för oss att vara på mässan och promota vår klass och Cup.

  Vi har även som mål att ha egen klass och DM på Marstrandsregattan och förutom bra segling hoppas vi på ett bra party, Dragkamp och Värdshusslaget !! Så är det någon segling du som Maxiracerägare du skall delta i förutom Cupen, så satsa denna segling.

  Maxi Racer, slaget före !

  Reply

 5. Hugo Norell
  Feb 22, 2016 @ 08:36

  För X-99:e seglare på västkusten är det upptaktshelg den 23-24 april i Göteborg där vi seglar, umgås och delar med oss om hur man får fart på en X-99:a. Flera av de duktiga seglarna som seglat X-99:a tidigare ställer upp som coacher och hänger med ut på båtarna. Just nu ser det ut att bli sju båtar. Mer info finns på den öppna facebooksidan X-99 Sverige.

  Reply

 6. Kenneth Höglund
  Feb 22, 2016 @ 08:54

  Tack Peter för du uppmärksammar oss!!

  http://www.svensksegling.se/Klassforbundssidor1/X99Klubben/Kappsegling/Ostkusten/ är uppdaterad liksom även https://x99ostkustencup.wordpress.com/ Tack för det Jakob! Hoppas Google sökmotorer hittar dit.

  Vårt huvudforum är Facebook X-99 Sverige. Den skall medlemmarna själva sköta är tanken. Klassförbundets hemsida kommer vi dock löpande uppdatera samt peka på Facebooksidan.

  Vi är nu ca 10 aktiva båtar i Fleet Ost, som seglar entyp eller SRS, och vi har kontakt med varandra. Vi blir gärna fler. Det är alltså fullt drag i Fleet X-99 Ost med Cup, träffar, kommunikation på Facebook, diskussion om klassregler osv osv.

  Själv längtar jag ut på havet nu!!!

  Reply

 7. Jonny Petersson
  Feb 22, 2016 @ 11:45

  Då slänger jag ut en fråga om hur många J/80 det finns på väst/bohuskusten som är sugna på att träffas. När vi ändå drar upp gamla klasser:-)

  Reply

 8. Andreas Rundström
  Feb 24, 2016 @ 11:42

  Följer med föregående talare om gamla klasser. Finns det några X-79or i Stockholm som vi sparras vore det kul. Hör gärna av er till mig arundstrom@gmail.com

  Mvh

  Andreas

  SWE-120

  Reply

 9. Andreas Rundström
  Feb 24, 2016 @ 12:59

  Som VILL sparras (ursäkta felstavningen)

  Andreas

  Swe-120

  Reply

 10. Tomas Andersson
  Feb 26, 2016 @ 14:30

  Vet du någon som har en Maxi Racer i din klubb eller hamn så finns ju möjligheten att de inte tillhör Blurs läsare, informera dem gärna om vår nya Cup och be dem gärna att ta kontakt med Maxi Racerförbundet.

  Det skulle även vara intresant att från er andra få synpunkter på själva Cupuplägget.

  Reply

  • Roger Ohlsson
   Mar 7, 2016 @ 09:17

   Jag kommer vara med i Cupen
   SWE256
   Argentum
   seglar på västkusten /Gbg

   Reply

 11. Carl Johnson
  Mar 2, 2016 @ 22:10

  Som MaxiRacer seglare kan man läsa mer om MaxiRacer cuppen på förbundets hemsida http://maxiracer.se
  Om man vill läsa mer om båtmässeprojektet finns det massa kul och inspirerande läsning på Jacob’s blogg http://www.maximerat.se Där han skriver om sina segelbåtar han hottar upp lite mer en det vanliga.

  Reply

 12. André
  Mar 12, 2016 @ 10:51

  Hur många Maxi Racers kommer man att få se på vattnet? Tror knappt jag sett någon sedan J 24 SM i Björlanda och det var nästan sekel sedan…

  Reply

  • Pelle Pedersen
   Mar 12, 2016 @ 13:51

   Gått charmkurs nyligen?…

   Reply

 13. Dan
  Mar 12, 2016 @ 14:08

  :-)

  Kanske omvänd psykologi …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.