Skip to content

7 Comments

 1. Martin
  Jun 1, 2016 @ 13:11

  Vi körde LYS-DM i Kalmarsund ett antal år. Sedan fick vi “döpa om” tävlingen då man inte enl. Seglarförbundet inte kan arrangera ett DM om det inte finns ett klasdförbund. Och det gör det ju inte för SRS.
  Ide’n om ett SRS-DM är toppen och skulle vara riktigt kul. Synd att systemet ska vara så stelbent.

  Reply

 2. jol
  Jun 1, 2016 @ 15:47

  Snygg bild Peter, En Express One-Design !

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 1, 2016 @ 16:03

   Ja man blir ju lite nostalgisk :-)

   Verkar vara lite tunnt med kappseglandet dock? 12 på Lidingö Runt. 8 på Saltsjöbadsregattan, en på Stora Oset, inga på Pater Noster och en på Trim Cup i Lomma.

   Reply

 3. M
  Jun 2, 2016 @ 13:56

  Nepp tyvärr, alla storbåtar och nysatsningar på typ J70 äter upp seglarna, lite nyhetens behag som när j80 kom skulle jag tro, få se hur länge J70 ökar och hänger i.. tippar 2-3 år innan det vänder ner. Ska man segla entyp och inte bli helt skinnad på stålar är det kanske 606 kvar.. Om man pratar kölbåt.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 2, 2016 @ 14:26

   Är det inte lite väl enkelt att skylla en hel klass nedgång på en enda J/70 här på västkusten? Och sist jag kollade så seglade väl inte Johan Åstradsson Express innan han skaffade J/70 heller? Samma sak i Sundet, där det inte finns en enda aktiv J/70.

   Det skulle ju kunna hänga ihop med att det fokuseras hårt på SM och North European Express Championship Cup, i stället för aktiviteter lokalt som säkerställer återväxten?

   Västkusten förtjänar en aktiv entypsklass, och det borde vara Express?

   I alla fall tills J/70 får kritisk massa ;-)

   Reply

 4. Z
  Jun 2, 2016 @ 18:52

  Vadå “har semester”? Menar du att det bör seglas på arbetstid?

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Jul 11, 2016 @ 10:08

  All cred till GKSS för arret på Match Cup Sweden. Men man verkar har det motigare när det skall arras race för medlemmarna…

  Obs! Tyvärr måste vi meddela att årets Marstrandsregatta ställts in till följd av för få anmälda deltagare. Vi ser fram emot GKSS övriga kappseglingar och att återkomma med Marstrandsregattan 2017.

  Det var en enda Smaragd anmäld (de skall nu köra Smaragdvecka i Långedrag 10–18 september i stället), och jag är osäker hur det såg ut för övriga klasser. Men det känns som man inte riktigt hade synkat med de olika klasserna när man annonserade ett DM?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.