Sandhamn Open felräknat?

Är det någon som är en fena på ORCi som kan kolla resultaten från Sandhamn Open?

Jag reagerade framförallt på att tidsskillnader var enorma på korrigerad tid. Trots bra besättningar som alla borde kunna segla sina båtar ganska nära 100% och mycket stabila förhållanden. Dessutom små båtar stadigt i topp medan snabbare båtar hamnade längre ner ju högre mätetal man hade. Mycket ovanligt på bana där stora båtar gynnas. Datacom och Carbonara är ju inte 10-12 minuter efter…

En teori är att man angett 10 distans banlängd på banracen?

Tittar man närmare på race 1 så indikerar Absolute Blue och Du Soleils seglade tider en banlängd på 4,66-4,95 distans i de 8-9 m/s som rådde. I detta fall borde Du Soleil slå Absolute Blue (man skall lämna 10-15 sekunder per distans och är 99 sekunder före i mål). Även på “Time-on-time windward/leeward” och under SRS slår Du Soleil Absolute Blue i första racet.

so-orci

Det framgår ju inte exakt vilken metod för scoring man tillämpat, och det finns tyvärr inte något “scratch sheet” publicerat, så det är lite klurigt att göra om beräkningarna.

Men jag antar att de som seglade är sugna på att få veta hur det gick :-)

En annan fråga är varför nästan 50% av båtarna avstår från att segla 14 timmar på havet? Visst blåste det kring 10 meter, men det är ju trots allt “HAV” som man bjudit in till? Och 2 banseglingar på totalt 1.5 timmars kappsegling måste ju kännas tunnt på en hel helg?