KSSS Höstcup blir SRS Big Boat

Höstcupen – i ny tappning

KSSS bjuder in till ”nya” KSSS Höstcup 2016 där vi från och med i år har ändrat formatet till SRS Big Boat. Det har funnits en efterfrågan i Stockholmsområdet på fler bankappseglingar för kölbåtar, speciellt på hösten och för att möta detta önskemål kommer KSSS Höstcup från och med i år att vara en ren bankappsegling för SRS kölbåtar med SRS 1,200 och uppåt. Vår målsättning är att KSSS Höstcup ska vara den naturliga säsongsavslutningen för större kölbåtskappsegling i Stockholm och en regatta där både entypsklasser och SRS båtar deltar.

Med KSSS anläggning i Saltsjöbaden som utgångspunkt kommer minst 6 bankappseglingar att arrangeras på Baggensfjärden, fyra på lördagen och två på söndagen. Söndag förmiddag inleds traditionsenligt med Bart´s Bash som seglas till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson som tragiskt omkom ombord på den svenska America’s Cup båten “Artemis” 2014.

Första året med KSSS Höstcup för SRS Big Boat blir lite av ett test, både avseende deltagare och arrangemang. Vi har i år valt att begränsa deltagare så att båtar med SRS 1,200 och större deltar i seglingarna, det gör vi för att få ett mer homogent startfält och kunna ha en startgrupp. Redan nu är det klart att X-Yachts Cup Sthlm med X-99 och X-35 kommer ha sin säsongsavslutning på KSSS Höstcup och man räknar med att vara ca 15 deltagande båtar. Utöver dessa kommer vi i år att begränsa antalet deltagare till maximalt ca 40 stycken för att kunna hantera hamnanläggning och seglingsarrangemanget.
I land hoppas vi även kunne erbjuda alla seglare ett trevligt program.

Sista datum för anmälan är 11 september men för att garanteras plats på regattan är det bra om vi får din anmälan snarast.

Mer info.