Tjörn Runt 2016 | trash talk

Nu är det dags. Den enda trash talk som gör skäl för namnet – den inför Tjörn Runt. Ingen segling i Sverige väcker så heta känslor, och det finns många bestämda åsikter om banor, SRS-tal och vilka båtar som kan vinna.

Här finns alla startgrupper.

Skall jag ge mig på ett stalltips? Här kommer det.

1. Flerskrovsbåtar
Svårtippat. Ingen är väl särkilt rutinerad i sin båt, även om det är många duktiga seglare, så vems som helst kan vinna. Måste jag tippa så tror jag på Lovisa Karlsson.

1a. Flerskrov – Stora banan
Enkelt. Hans Wallén i sin M32. Räcker vinden för banrekord?

2. Kölbåtar
The usual suspects. Al Capone, Flash, Karukera eller Blur. För lite vind för Vencom & Veronix? Och så kanske vi får se Match 38 (Brandspot 38) fullfölja ett race?

3. Kölbåtar
Magnus Lundgren i sin Arcona 380 eller de två Finnflyer 36 Geisha & Zlatan är väl de som presterat bäst hittils. Men förhållanden kan passa Vesala i Cheeta 30. Luffe 40 MH Olisabeth är snabbaste Luffen i världen? Och Hans Johansson i Blues 2.0 är revanschsugen och gillar banan. Svåraste klassen?

4. Kölbåtar
First 35 Kwanza eller Lady Godiva. Outsider är Thomas Dahl i Melges 24.

5. Kölbåtar
Johan Davidsson spikar i sin Smaragd, eventuellt hotad av J/97 jesus for Life. Outsiders är Pacer 27 Sport och de Seascaparna.

6. Kölbåtar
Dynamic 35 Aladdin spikar. Outsider är M34 Mod Teknova och Vipern.

7. Kölbåtar
Årets tvekamp: Hans Caspersson i Omega 30 Lova vs Per Algotsson X-79 Margaux.

8. Kölbåtar
Peter Amundin är tillbaka i sin NF Attack och brukar väl få bråka med Urban Ristorp i sin IOD.

9. Kölbåtar
Collis.

10. Kölbåtar
Carl Stark i 1/4 Ton Manzanita eller någon av 606:orna?

11. Kölbåtar
Oskarssons. Eller en Långedragsjulle 14 kvm med helt nya kolsegel :-)

​Tjörn Runt by COWI 2016 – vem vinner?

53:e upplagan av Tjörn Runt by COWI på lördagen den 20 augusti bjuder på ett mycket starkt startfält. Förra årets totalvinnare på Lilla Banan, Hans Oskarsson från Stenungsund, och även Stora Banan, Christian von Trepka från Bundefjorden, finns på startlinjen tillsammans med de som placerade sig på pallplatserna 2015. Detta kommer bli ett race med mycket spänning. Så var med och ta del av den.

– Väderutsikterna ser bra ut och bidrar till att alla deltagare har möjlighet att starta. Prognosen säger 5 m/s SO, vilket gör att det kommer att bli en lättseglad bana. Vinden har en liten ovanlig riktning historiskt sett för tävlingen, som gör att det inte blir mycket kryss, säger tävlingsledare Anders Torén.

Ingen SRS-gräns är nytt för i år

För att anpassa sig till deltagarnas önskemål har vi i år valt att ta bort SRS-gränserna mellan de olika banorna. Man kan därför anmäla sig i år till den bana man önskar att segla. Seglar man double-handed startar tillsammans med sin respektive båttyp i de olika startgrupperna, men resultatet redovisas separat.

Attraktivt pris till totalsegraren

More Sailing, vår partner, har instiftat ett nytt pris. Den snabbaste båten i Tjörn Runt by COWI får en resa och båt för 6 personer under SRW i Kroatien 17-24 september.

H-båt och Express dominerar

I årets tävling är det H-Båt och Express som dominerar bland båttyperna, 13 st. av varje.

Totalt är 325 anmälda båtar, varav 217 st. på Lilla Banan jämfört med 108 st. på Stora Banan. Banan seglas medurs med start Askeröfjorden och målgång i Stigfjorden. Den stora banan passerar inte Getskär i år.

Mer än bara segling

Tjörn Runt by COWI vänder sig till både seglare, publik men även andra som vill vara med och ta del av den glädje som finns genom aktiviter kring vårt Race Center. Det finns något för alla. En mötesplats för alla.

Efter seglingen genomförs prisutdelningen kl. 22 på Hamnplan, Stenungsbaden Yacht Club.

För mer information:
www.stss.se
facebook.com/stenungsundssegelsallskap
facebook.com/lillatjornrunt
facebook.com/tjornrunt

På vår webbplats och i sociala medier hittar du mer information. Tjörn Runt på webben lever länge, ända tills nästa år.