Skip to content

7 Comments

 1. Pelle Pedersen
  Oct 14, 2016 @ 08:14

  Spännande!!
  Min guldtia går till RS 200 (Westerlind)!
  Outsider; Snipe (Dahlberg)

  Reply

 2. Rasmus
  Oct 14, 2016 @ 09:32

  SWE Sailing Team favorit där samtliga har OS i Rio i bagaget..?

  Reply

 3. Håkan F
  Oct 14, 2016 @ 16:11

  Det krävs lite stolpe in, och där har ju Edler bevisat sig. men jag tror det är Martin Strandbergs tur! :-)

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Oct 16, 2016 @ 12:11

  Anders Bringdal medlem nummer åtta i seglingens Hall of Fame

  Svensk seglings Hall of Fame har utökats med den evigt unge vindsurfaren Anders Bringdahl. Han slog igenom samtidigt med sin sport i början av 80-talet, blev proffs och flyttade till Hawaii 1986. Och han är proffs på vindsurfing än idag.

  Vindsurfing ”föddes” i samband med lanseringen av brädmärket Windsurfer, som baserades på ett patent från 1970 av två amerikaner. Tre år tidigare föddes mannen som mer än någon annan förknippas med svensk vindsurfing: Anders Bringdahl.
  Bringdal är upplärd och tränad i Stockholms skärgård. Han lärde sig vindsurfa redan som 13-åring och började tidigt tävla. Bringdal var också en mycket lovande skidåkare, men som 15-åring blev han VM-femma och tre år senare klev han över till proffslivet – när vindsurfingen var som allra störst. Under fjorton år, från 1986-2001, tävlade han i den professionella cirkusen PWA.
  I början av sin proffskarriär använde han sig av de klassiska vindsurfingbrädorna som var breda och långa. Han tog sedan klivet över till funboard när det blev populärt och lyckades även där.
  Tidigt i karriären var Bringdals största förebild Robby Naish som gav honom motivation och inspiration. Den största rivalen i samma generation var dansk-tyske Björn Dunkerbeck (uppväxt på Kanarieöarna). Under 80-talet tog Bringdal flera VM-guld och vann många deltävlingar.
  Anders Bringdal är fortfarande i högsta grad aktiv och han kallas ibland för vindsurfingens Zlatan.
  Så sent som 2009 och 2010 vann han den totala världscupen i speed och 2012 blev han den förste vindsurfaren som registrerade en snittfart över 50 knop med officiell videotiming. Han slog det internationella rekordet över 500 meter och innehar det officiella svenska speedrekordet på 51,45 knop.
  Till seglingens Hall of Fame utnämns de som gjort extraordinära insatser för svensk kappsegling. Övriga medlemmar i Svensk Seglings Hall of Fame är: Pelle Pettersson, Marit Söderström Nord, Magnus “Mange” Olsson, Jörgen Sundelin, Peter Sundelin, Ulf Sundelin och Göran Marström.

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Oct 16, 2016 @ 18:44

  Stort grattis till Patrik och Team Accure.

  Varje gång man är i Långedrag så är de ute och tränar. Och det ger uppenbarligen resultat.

  Patrik Sturesson mästare bland mästare

  Det blev Patrik Sturesson och hans besättning som seglade hem den mycket prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare i Båstad i helgen. I tuff konkurrens med 37 andra team, som alla är svenska mästare i en kappseglingsklass, vann de samtliga race – från grundomgång, via semifinal, till final.

  Patrik och hans besättning (Herman Andersson, Erik Malmberg, Erik Larsson) som är svenska mästare i matchracing kommer från Cape Crow Yacht Club från Göteborg. Samma klubb som också vann årets Allsvenska i segling. På Mästarnas Mästare visade de att de verkligen behärskar både lördagens hårda vindar runt 12 m/s och söndagens mer moderata vindar runt 4-5 m/s.
  Det var många tuffa, jämna och hårda seglingar. Finalen blev kanske en av de lättare för Team Sturesson.
  – Det var lite tajt i början. Men vi hittade ett tryck på högersidan av banan. Vi hade pratat om det innan och det var dit vi ville. Det verkade som om ingen annan hade samma plan, så vi fick vara i fred där ute, var teamets enkla förklaring till sin första seger i Mästarnas Mästare.
  Tvåa kom Niklas Edler (svensk mästare i Laser Master) som vunnit Mästarnas Mästare tre gånger tidigare och trea blev blott 18-åriga Vilma Bobeck som är svensk mästare i E-jolle.
  Det var verkligen ett imponerande startfält som hade kommit till Laholmsbukten i helgen. Bland annat fanns en båt med de fyra OS-seglarna från Rio, Josefin Olsson, Max Salminen, Lisa Ericsson och Hanna Klinga som fått ett wildcard till tävlingen. Men de var inte bland de 16 bästa som tog sig till semifinal. Och i semifinalen blev det stopp för en annan, mycket rutinerad OS-seglare, nämligen Anton Dahlberg.

  Reply

 6. Pelle Pedersen
  Oct 17, 2016 @ 11:00

  Inget av mina tips gick in…
  Grattis Sturesson o Co till segern och grattis Anders B till Hall of Fame platsen, välförtjänt!!

  Reply

 7. Peter
  Oct 20, 2016 @ 08:08

  De var nog nåt år sedan team Accure tränade i Långedrag iofs!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.