Båtmässan 4/2 = 100% segling

Precis som förra året så försöker jag tillsammans med Anna-Lena på Search och Anna-Karin Öjerskog att göra ett ordentligt seglingsprogram på båtmässan.

Allra roligast är så klart att ha Dee Caffari på plats, men vi får även tjata med Mikael Ryking, Martin Strömberg & Anders Dahlsjö. Och så riggaren Jens Langert som har varit med i en del udda projekt.

Kul om ni bokar in detta i kalendern redan nu.

Dee Caffari – första kvinna att segla non-stop runt jorden tre gånger
lördag 12:00-13:00

”We can do more than we think we can. We just have to dare to dream.”

MBE Dee Caffari är en av världens största kvinnliga profiler inom internationell havskappsegling. Dee har seglat runt jorden fem gånger och hon är den första kvinnan som seglat runt jorden åt fel håll samt första att segla non-stop i båda riktningarna. fter en av de mest dramatiska Vendée Globes någonsin 2008-2009 korsade Dee mållinjen på 6:e plats av 30 startande. Dee seglade för Team SCA i Volvo Ocean Race 2014-2015 med två vinster och fartrekord för kvinnliga besättningar som största framgångar. Det är bara 12 år sedan Dee bestämde sig för att byta ut sitt yrke som lärare för att bli professionell seglare.

Följ med på en inspirerande resa, kantad av extraordinära äventyr där Dee med stor inlevelse och humor inspirerar kring mod, passion och självförtroende för att lyckas verkliga sina drömmar.

Volvo Ocean Race nu och i framtiden – Martin Strömberg
lördag 13:00-13:30

Tillsammans Volvo Ocean Race vinnaren Martin Strömberg, Dee Caffari och on board reporter Anna-Lena Elled får vi senaste nytt inför Volvo Ocean Race 2017-2018. Vilka regler och destinationer är nya, vilka team är klara och vilka är på gång, får vi se en svensk båt på startlinjen? Detta är några av de frågor som ska besvaras.

Vi diskuterar också Sveriges framtid inom internationell havskappsegling och vad som behövs för att säkra återväxten tillsammans med några av våra framtidshopp, bl.a. Pernilla Lindnér och Cecilia Jansson vilka bl.a. planerar att vara med på Rolex Sydney Hobart Yacht Race.

Havskappsegling på hemmaplan, Göteborg Open Sea Race
lördag 13:30-14:00

Anders Dahlsjö har många år av professionell kappsegling i bagaget med två satsningar mot Americas Cup med svenska Victory Challenge, Volvo Ocean Race med Ericsson Racing Team och World Matchracing Touren med Wallén Racing. Parallellt med detta har Anders alltid brunnit för mindre äventyr och kappsegling på hemmavatten med F18 katamaran eller familjens Dominant 105.

Anders inspirerar och ger konkreta tips kring hur man med ett gott gäng, enkla medel och lite fix av båten kan uppleva havskappsegling på närmare håll, t ex Göteborg Open Sea Race. Han bjuder på härliga bilder med en klassisk blandning av vackert väder och tuffa förhållanden.

Årets Havskappseglare 2016
lördag 14:00-14:30

För en omfattande internationell, nationell och äventyrlig kappseglingskarriär utsågs Mikael Ryking till Årets Havskappseglare 2016 av Svenska Seglarförbundet. Han har på egen köl och i såväl nationella som internationella kappseglingar korsat hav och oceaner i olika konstellationer med varierande besättning. Hösten 2016 seglar han till Malta för att segla Rolex Middle Sea Race med sin Pogo 40 Talanta.

Tillsammans med Mikael Ryking och Anders Dahlsjö snackar Peter Gustavsson, BLUR, om varför just segling är den perfekta sporten när du söker äventyr på nära håll, vilka nära havskappseglingar som är på G och vad som präglar en vinnare. Gott tjôt, anekdoter och konkreta tips utlovas!

Stora upplevelser med små båtar
lördag 15:00-16:00

”Jag älskar att segla fram längs vikar och uddar utan sjökort, det ska vara en liten båt, för då blir blir varje meter av kusten intressant och havet ett större äventyr”. Äventyraren och skeppsbyggaren Jens Langert berättar om sina upptäcktsfärder med ovanliga båtar. Färden går genom Europa, på världshaven och i vår egen fantastiska skärgård. Hans filosofi är att söka stora upplevelser med enkla medel och att alltid ha med sig barndomens drömmar om äventyr ombord. Det blir tips och råd om om sjömanskap, hur man klarar sig på långsegling i liten båt och hur man kan ha kul på sjön utan att det kostar skjortan.