Skip to content

9 Comments

 1. andreas
  Aug 23, 2017 @ 10:29

  …”på prova-på aktiviteter och lyfter bland annat fram den nya heta foilingtrenden inom segling med besök av både en M32 katamaran”…

  Kul att den kommer i en foilande variant nu? Är det tänkt köra Marstrand match tour i den nästa säsong?

  MVH Andreas

  Reply

 2. Anders Nyberg
  Aug 23, 2017 @ 16:59

  Marstrand är ju helt klart ett trevligt ställe men jag tror nog mer på två mässor även i fortsättningen.
  En renodlad segelbåtsmässa med dito underleverantörer/tillbehör i Ellös (som i år) och en renodlad motorbåtsmässa i Marstrand (som det nästan är i år…).
  Skall bli intressant att se vad deltagande segelbåtsutställare tycker efter mässorna, valde de rätt ställe?
  /Anders

  Reply

  • Andreas i HP
   Aug 24, 2017 @ 16:48

   Infon som du Peter skriver att Ellös enbart har Hr,najad o xyachts stämmer det?
   Var förbi och såg åtminstonde 100talet master i ellös. Så många båtar av dessa tre märken kan det väl inte vara?
   I ellös gästhamn låg ett antal av de båtar som inte fick ligga kvar vid bryggorna pga utställning.(pratade med några ägare där)

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Aug 24, 2017 @ 16:57

   Det v ar de tre stora varven, sedan massa “uddabåtar”. I Marstrand har du de som finns på bilden ovan.

   Det som också ställer till det är segelmakare och tillbehörsfolk som är på ena (eller andra) stället.

   Som sagt. Otroligt struligt för potentiella båtköpare.

   Reply

 3. Anders Bengs
  Aug 24, 2017 @ 08:00

  Som det är nu är det ju katastrofalt dåligt. Ellös har ju varit “rätt” plats ur en exotisk synvinkel. Tror många tyskar m.fl. har sett miljön kopplat till varven som en stor attraktion.

  Däremot är ju gästhamnen katastrofalt för liten och ankringsmöjligheterna väderberoende. Dock tror jag Marstrand kommer att upplevas lika begränsat varför jag föredrar Ellös som placering.

  För vi seglar väl till en flytande båtmässa, eller?

  Reply

 4. Anders Bengs
  Aug 24, 2017 @ 11:45

  Nu i Ellös. Gästamnen full redan torsdag 10:00. Hallberg-Rassy sätter lite krokben för sig själva i ett utsatt läge genom att fylla halva gästhamnen men beganade säljobjekt.

  Reply

 5. Anders Bengs
  Aug 24, 2017 @ 12:03

  …med begagnade…

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Aug 30, 2017 @ 20:47

  Fighten fortsätter. Någon som vågar sig på en någorlunda objektiv jöämförelse?

  Succé för nya Marstrand Boat Show!

  När Sweboat summerar nyss avslutade Marstrand Boat Show är det ordet succé som ligger närmast till hands. Under fredag till söndag tredubblades antalet besökare på Marstrandsön, från 10 000 personer en vanlig helg i augusti till över 30 000 personer under mässhelgen!

  Vädret visade sin bästa sida och de över 700 bryggmeterna med 230 utställda nya segel- och motorbåtar fylldes snabbt och många utställare berättar redan om ökat intresse bland besökarna. På det stora prova-på området var det kö nästan hela tiden till att få prova att köra små ribbåtar och segla jollar samt den unika chansen att följa med Aston Haralds M32 katamaran som seglades i Matchcup Sweden tidigare i somras.

  ”Antalet besökare redan första året visar att vi valt helt rätt att satsa på Marstrand som båtbranschens nya mässplats på Västkusten när det gäller flytande båtmässor. Marstrands fantastiska miljö och dess utbud av restauranger, hotell och butiker ger mässan en perfekt inramning som uppskattas av både besökare som utställare. Vi är här för att stanna och kommer att fortsätta jobba hårt för att samla branschen och göra mässan ännu mer känd bland alla båtlivsälskare” säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.

  Patric Borén, mässansvarig på Sweboat fortsätter: ”Vi har haft stor respekt för att arrangera en mässa av denna storlek på Marstrand med alla utmaningar de inneburit och därför jobbat hårt med planering, relationer och logistik. Därför är det extra roligt att det blev så lyckat”.

  Marstrand Boat Show arrangerades den 25-27 augusti och är Västkustens största flytande båtmässa, i år med 230 nya båtar och 77 tillbehörsutställare. http://www.marstrandboatshow.se.

  vs

  En summering av 2017 års Öppet Varv

  Öppet Varv har bevisats vara en minst lika stor framgång som den varit de senaste åren. Öppet Varv är Skandinaviens största segelbåtsmässa med ett mycket brett utbud med utställda objekt att erbjuda. Det har varit ett bra antal besökare, och ännu viktigare: varenda kotte som besöker Öppet Varv är genuint båtintresserad. Det finns ingen mässa i världen där det finns så hög andel båtköpare! Att även visa upp intressanta begagnade objekt från professionella mäklare har också tillfört en ny dimension. Det har gjorts fler konkreta köpavslut under mässan än på flera år och det är väldigt goda utsikter till affärer i närtid efter mässan också.

  Alla besökande fordon slussades till närmsta lediga parkeringsplats av parkeringsvärdarna. Eftersom man varken tar inträde eller parkeringsavgift får man mäta besökarmängden på annat sätt. Ett är att mäta omsättningen på matförsäljning. Den är lätt upp från föregående år. Hallberg-Rassy Parts butiksförsäljning har gått upp med 91 % mot föregående år! Kaffe och godisförsäljning har omsättning i nivå med tidigare år. En utställare, Onmar, hade en shop för båtbeslag, dels på Öppet Varv, dels en identisk shop på en annan båtmässa på västkusten som hade öppet samma tider som Öppet Varv. Eftersom det är helt likställda montrar är en jämförelse högintressant. Försäljningen på Öppet Varv var tredubbel mot montern på den andra mässan. Det säger en hel del om vad köparna med det genuina intresset attraheras till: Öppet Varv!

  Kön ringlade lång från morgon till kväll för att få se världspremiären av Hallberg-Rassy 340.

  Också vädret spelade med. Det regn som kom, inträffade utanför öppettiderna. Till och med vädergudarna gillar Öppet Varv!

  Vidare är fortsatt Öppet Varv enda mässan i världen där man kan se hur båtbyggeri går till – även på helgen, ett mycket uppskattat inslag.

  Många utställare har redan nu anmält att de vill ställa ut på Öppet Varv i Ellös på Orust den 24-26 augusti 2018, 25:e Öppet Varv i ordningen. Så boka in 24-26 augusti 2018 i Din kalender redan nu!

  Reply

 7. Anders Bengs
  Aug 31, 2017 @ 08:27

  Den är svår. Ellös kändes lite som en avslagen öl från den trevliga festen igår. Ganska ok men inte som i sina bästa år. Gästhamnen fortfarande alldeles för liten. Ankringen bra om det inte blåser västlig kuling, vilket det ju ofta gör denna helg någon gång. Vägrar köra bil till en flytande båtmässa så ingen aning om parkering.

  Marstrand lite mer show, lite HISWA/Southampton/La Rochelle vibbar. Så stor hamn så man hittar alltid någon bryggända att lägga sig på och går även att ankra. Men alldeles för mycket bakåtslickat, svarta ribbar och flashiga registreringsdiskar med unga damer som köhanterare och äldre kostymherrar i bakgrunden, för min smak. Utställartälten gav mest känslan av att vi måste vara här, men vill egentligen inte.

  Så summa sumarum ganska kluven, med viss övervikt för Marstrand. Lite roligare segelbåtar för min smak också.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.