Skip to content

10 Comments

 1. Pelle Pedersen
  Sep 22, 2017 @ 09:55

  Lättvind hela vägen; sätter min peng på Svanberg!!!

  Reply

 2. Erik Barkefors
  Sep 22, 2017 @ 18:00

  Jag håller på Per Hansson i Plastpyret!

  Reply

 3. Mikael Vesala
  Sep 24, 2017 @ 09:55

  Hatten av för Per Svanberg! 1.a plats i keelboats medium! i mål 1,50: 22 endast 21 sek före 2:an. Måste ha varit en rysare…

  Reply

  • Per Svanberg
   Sep 26, 2017 @ 07:02

   Japp det var en rysare. 3 h ledning försvann när jag låg ankrad i motströmmen och 2:an bara kom närnare och närmare för att till slut ta sig förbi. I 8 minuter (ser det ut som på trackern) var han i ledningen innan vinden till slut fyllde på där jag låg och guppade och jag kunde köra om honom igen och vinna med 21 s. Galet!

   Reply

 4. Thomas Wiberg
  Sep 24, 2017 @ 12:27

  Fantastiskt seglat av Per Svanberg! Otroligt vindfattigt hela vägen runt och en bragd av alla som orkat i mål. Richard Rooth och Peder Edman har också gjort fantastiska insatser med sina 2:a placeringar. Per Hansson i Plastpyret är min idol för dagen med sin tiondeplacering i värsta getingboet keelboat mini. Gamla minitonnare rules!

  Glädjer mig naturligtvis också för Patrik Heinrichs 2:a plats med T24:an Jynx. Jättekul, i år är det 20 år sedan jag signerade linjeritningen till den skapelsen!

  Reply

  • Per Svanberg
   Sep 26, 2017 @ 07:04

   Per Hansson är även min idol! Vinden fyllde på rejält under natten norrifrån när jag låg ankrad i Svendborg sund 1000 m från målgången i stiltje och 1,5 knops motström. Per berättade att han låg i 10-13 knop med den lilla båten. :)

   Reply

 5. Göran/Xusidus/X-382
  Sep 26, 2017 @ 08:42

  Vill passa på att berömma tävlingsledningen som lyssnat på den kritik de fick förra året.
  I år så var den gemensamma middagen och “finisher”t-shirten tillbaka. Rorsmansmötet som tidigare år har varit en språklig katastrof var nu tydlig på danska, engelska och tyska. När jag gick i mål kl 0430 efter 40 timmar så fick jag inte bara en bekräftande tutning utan även lite applåder och jubel av de tre funktionärerna. Vilket givetvis värmde. När jag sedan kom in i hamnen kom det ut en gummibåt och frågade om han fick anvisa en plats och via radio såg han till att personer tog emot mina förtöjningar.
  Imponerande rakt igenom!

  Reply

  • Per Svanberg
   Sep 26, 2017 @ 09:25

   Håller helt med Göran! Klart bättre än förra året!

   Reply

  • Fredrik
   Sep 26, 2017 @ 09:39

   Är det egentligen så imponerande? Eller är det vi seglare som nöjer oss med det lilla?
   Många av de punkter du nämner borde vara självklarheter på ett förstklassigt arrangemang, Så klart en eloge till tävlingsledning och framförallt volontärer (antar att många som engagerar sig inte får betalt) kring Silverrudder som verkar förstå mervärdet av detta och visar ett intresse för att seglare som man har bjudit in ska trivas och känna sig välkomna.
   kanske också läge med en pik mot tävlingsledning och klubbar som inte orkar hela vägen, detaljer som du nämner tycker jag är skillnaden mellan en tävling och ett evenemang. frågan är bara vad det är man vill anordna.Det behöver inte bli en sämre tävling bara för att det är ett evenemang.

   Reply

   • Per Svanberg
    Sep 26, 2017 @ 09:47

    Enig, men förra året var det inte förstklassigt. Det var det i år!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.