Favorit i repris – bottenfärg?

I helgen satt jag och funderade på hur mycket det egentligen hade växt under Blur på en månad sedan vi lyfte i samband med Tjörn Runt… och om det var det som gjorde att vi inte fick ut det där sista procenten…

Så, här kommer frågan alla ställer sig.

Hej Peter

Jag har köpt en Dufour 40 Performance som är målad med VC 17. Nu är det dags att måla om inför nästa säsong och båten har alltid varit målad med VC 17. Jag köpte båten i Stockholm men har flyttat den till Bohuslän där den kommer att ligga. Tyvärr fastnade en del havstulpaner under säsongen, vilket får mig att tvivla att VC 17 fungerar på västkusten, trots att det ska vara “Extra”.

Vad ska jag välja för bottenfärg om jag vill segla snabbt och samtidigt slippa växter och havstulpaner i Bohuslän? Fungerar siliconbaserade miljövänliga färger så som Hempel Silic One, Scrubbis eller liknande, där man enkelt kan spola bort växter och havstulpaner med högtryckstvätt eller borsta bort dem enkelt “enligt marknadsföringen”? Eller är det tunna kopparbaserade färger som gäller även om det svider i mitt miljöhjärta?

Vad finns det för möjligheter att lägga ut en tråd till alla dina följare och ställa denna fråga? Jag tror fler är intresserade av denna eviga debatt?

Med vänliga hälsningar
Joakim Victorin